Srijeda, 29 svibnja, 2024

HEZBOLLAH: Ima mrtvih i ozlijeđenih u izraelskim zračnim napadima na jug Libanona

Must Read

Libanosnki Hezbollah priopćio je da ima civilnih žrtava i ozlijeđenih u izraelskim zračnim napadima na jug zemlje, te da su oni odgovorili lansiranjem desetina projektila Katjuša na izraelske položaje na Golanskoj visoravni, javlja Anadolu.

Iz Hezbollaha je navedeno da su izraelski položaji na Golanskoj visoravni bili gađani desetinama projektila Katjuša.

Priopćeno je da je Izrael izveo zračne napade na sela i gradove na jugu Libanona i da su civili ubijeni i ozlijeđeni.

Naveli su da su kao odgovor na ovaj napad ispaljeni projektili Katjuša.

Izrael je kasnije objavio da je 28 projektila ispaljeno iz Libanona na Golansku visoravan. Priopćeno je da u napadu nije bilo štete niti ljudskih žrtava.

Iran je u subotu započeo zračni napad na Izrael u znak odmazde za zračni napad na njegov diplomatski objekat u glavnom gradu Sirije 1. travnja. U napadu je ubijeno najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde, uključujući dva visoka generala.

Teheran je optužio Izrael za izvođenje napada i obećao da će odgovoriti. Tel Aviv nije službeno preuzeo odgovornost za napad, ali je prethodno izveo nekoliko napada na iranske ciljeve širom Sirije. Iran i Hezbollah naveli su da napad neće proći nekažnjeno./HMS/

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -