Published On: Pon, srp 4th, 2016

Heroji Brexita bježe od stvarnosti, nakon Borisa Johnsona i ridikulozni Nigel Farage objavio da se povlači

Nigel Farage odstupio je kao lider britanske stranke UKIP, dodajući kako teoretski ne bi mogao postići više, javlja Independent. U svom govoru u Londonu, Farage, koji je izabran za zastupnika u Europskom parlamentu 1999. godine, rekao je kako nikada nije želio biti karijerni političar.

Nigel Farage resigns as Ukip leader http://ind.pn/29gtc4s 

Photo published for Nigel Farage resigns as Ukip leader

Nigel Farage resigns as Ukip leader

Nigel Farage has resigned as the leader of Ukip just two weeks after Britons voted to leave the European Union, adding that he “couldn’t possibly achieve more”.  At a speech in London, Mr Farage, who…

independent.co.uk

“Sada se osjećam kako sam učinio svoje, i kako ne bih mogao učiniti više”, rekao je. “Neću promijeniti svoje mišljenje, uvjeravam vas”, dodao je. “Želim svoj život nazad”.

Pobjednički govor u Europskom parlamentu

Kako je Telegram pisao, tvrdi anti-imigrantski i populistički stavovi Faragea značajno su pridonijeli britanskoj odluci o izlasku zemlje iz EU. Sada, kada su Farage i UKIP ispunili svoj primarni politički cilj trebali su ponuditi i konkretan sadržaj.

“Nije li ovo smješno? Kada sam prije 17 godina došao ovdje i rekao da želim voditi kampanju za izlazak Velike Britanije iz EU, svi ste mi se smijali. Pa, moram to reći, sada se ne smijete, zar ne?”, obratio se u Europskom parlamentu nakon Brexita Nigel Farage. Telegramovu političku biografiju Nigela Farage pročitajte ovdje.

Prije Faragea iz politike se praktički povukao i Boris Johnson, uz Faragea najvažniji lider Leave kampanje, koja je Britaniju izvukla iz Europske unije. Johnson je bio prisiljen povući se iz utrke za šefa Konzervativne stranke.