HEROJ SUSRETA “Htio sam iskočiti iz vlastite kože”

Sve je lakše kada Livaković obrani prvi jedanaesterac, izjavio je odmah nakon četvrtfinalnog slavlja protiv Brazila Bruno Petković, hrvatski strijelac u 117. minuti za 1-1.

„Bio je to sigurno moj najvrjedniji pogodak u životu. Htio sam iskočiti iz vlastite kože. Ova momčad stvarno može puno toga zbog karaktera kojeg imamo i zbog vjere koju imamo. Jedanaesterci su opet bili drama, normalno je da postoji nekakav grč tada, ali nam je još jednom Livaković olakšao na početku. Odmah je obranio i svima je bilo nakon toga barem malo lakše“, komentirao je ulazak u polufinale Bruno Petković koji je u 117. minuti pogodio za 1-1 i tako osigurao nove jedanaesterce za Hrvatsku, gdje su „Vatreni“ opet slavili.

Nakon tog izjednačujućeg pogotka ponovno je na scenu stupio hrvatski vratar Dominik Livaković koji je obranio udarac s bijele točke Rodrygu što je utjecalo na kasnije hrvatsko slavlje.

„Je, ovo je san. Borili smo se 120 minuta i opet pobijedili na jedanaesterce. Idemo dalje, a pobijedili smo sjajan Brazil, sjajne pojedince. Oni su vjerojatno pojedinačno najbolji na svijetu. Ostavili smo srce na terenu, mi i navijači zajedno“, rekao je Dominik Livaković.