Published On: Pet, pro 10th, 2021

HERCEG: Uspjeli smo zadržati stabilnost javnih financija

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, uoči današnje sjednice Skupštine HNŽ-a, izjavio je kako je ponosan što aktualna vlada sedmu godinu za redom uspijeva usvojiti najznačajnije financijske dokumente u tekućoj za sljedeću proračunsku godinu.

Očekujem da će skupštinski zastupnici prihvatiti kako Izmjene i dopune Proračuna za ovu godinu, tako i Nacrt proračuna za sljedeću godinu. Znam kako će zastupnici, budući da dolaze iz različitih krajeva naše županije, imati i svoja promišljanja koja treba poštivati, ali sve nas pozivam da uzmemo u obzir uvjete u kojima se nalazimo i naše realne financijske mogućnosti. Svakako, Vlada će do izrade Prijedloga proračuna razmotriti prijedloge zastupnika kako bismo s usvojenim proračunom krenuli u novu godinu – kazao je Herceg.

Po njegovim riječima, Vlada HNŽ-a je unatoč korona-krizi u oba financijska dokumenta zadržala stabilnost javnih financija, ali i poduprla brojne aktivnosti i različite razvojno-socijalne i infrastrukturne projekte u jedinicama lokalne samouprave.

Dat ćemo snažniju potporu obrazovanju, znanosti, gospodarstvu, kulturi i sportu, kao i osigurati sredstva za razvoj Zračne luke Mostar. Također, osigurali smo sredstva za obveze proistekle iz kolektivnih ugovora sa sindikatima korisnika proračuna, te značajan iznos za sudske presude. Na osobit način želim izdvojiti razvojnu dimenziju naših financijskih dokumenata – nastavak potpora u gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu jer, bez jačanja poduzetništva i investicija na našem području, ne možemo osigurati kvalitetnije uvjete života građana i zaustaviti trend odlazaka mladih – poručio je Herceg.

Istaknuo je kako su svi ministri Vlade HNŽ-a iskazali puno zadovoljstvo financijskim dokumentima koji će danas biti razmatrani na sjednici Skupštine HNŽ-a te je dodao kako se nada da će i skupštinski zastupnici biti istoga raspoloženja./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
8 mjeseci prije

Toooo Brko , jačaj zajednicU HerzegBosnU