Helez je tjednima prijetio Srbima. Naravno bez sankcija i upozorenja nelegalnog OHR-a. Nešić ga je prizemljio. Zukan više neće prijetiti…

Jasno je da kao svaki mali i nedorasli političar, kaže Nešić, Helez želi fascinirati birače SDP-a time što će ”prijetiti Srbiji”.

”Bilo bi dobro da ode u Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, i vidi puteve, bolnice, škole, sportske dvorane koje je izgradio predsjednik Vučić i na licu mjesta nauči kako Srbija vodi računa o svakom svom građaninu. Imao bi priliku i naučiti o poštovanju drugih, suživotu i toleranciji. Čovjek se uči dok je živ”, ističe Nenad Nešić.

On dodaje da je ”Helez proteklih godina bio zauzet tučnjavama, pa vjerojatno zbog toga nije imao vremena čitati i Ustav BiH”.

”Da je stigao pročitati Ustav BiH u članu 3.2.a. bi pročitao odredbu da entiteti imaju pravo uspostaviti specijalne paralelne odnose sa susjednim državama. To pravo je Republika Srpska iskoristila i sklopila Sporazum o specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom, i to pravo joj ne može oduzeti nitko pa ni Zukan Helez”, podsjetio je Nešić.

Nešić ističe da mu je žao što Helez svojim predstavama bruka BiH, ali i pokazuje nevjerojatnu dozu neiskrenosti prema svom narodu.

”Kada pročitam u medijima njegove izjave, prosto ne mogu vjerovati da je to isti onaj čovjek koji iza kamera nama srpskim ministrima priča sasvim druge priče. Iza kamera je fasciniran Miloradom Dodikom i tvrdi da je on ”lider regiona”, da mu je žao što Bošnjaci nemaju takvog lidera. Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za BiH velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Tko laže državu, lako mu je lagati narod”, zaključio je Nešić.