Četvrtak, 13 lipnja, 2024

HE Mostarsko blato ne može i nije bilo uzrok zamućenju vode rijeke Neretve

Must Read

Hidroelektrana Mostarsko blato nije uzrok zamućena vode u rijeci Neretvi budući da u vremenskom razdoblju koje je prethodilo događaju, agregati ovog proizvodnog objekta uopće nisu bili korišteni za proizvodnju. Sažetak je ovo odgovora kojega su medijima uputili iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, reagirajući pritom na medijske napise i tvrdnje pojedinih udruženja građana, a koji su se odnosili na događaj od subote navečer. Podsjećamo, u subotu u večernjim satima došlo je do zamućenja vode južno od Mostara, no, iz Elektroprivrede HZHB pritom jasno navode kako uzrok ne može biti u njihovim objektima koji uopće nisu radili u navedenom vremenu. 

-Agregati HE Mostarsko blato, u spornom vremenskom razdoblju subota 25.05.2024. godine, nisu korišteni za potrebe proizvodnje električne energije. Nije izvršena niti jedna manipulacija zatvaračima koja bi dovela do ispuštanja voda kroz kanal u rijeku Neretvu. Sukladno navedenom HE Mostarsko blato ne može i nije bilo uzrok zamućenju vode rijeke Neretve 25.05.2024. godine u večernjim satima, naglasili su pritom iz JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Pritom podsjećaju i kako proizvodni potencijal JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar čini sedam hidroelektrana i jedna vjetroelektrane.

-Svi naši proizvodni objekti , pa tako i HE Mostarsko blato , rade isključivo sukladno zakonima i podzakonskim aktima, koji propisuju pojedinu materiju, i za rad imaju sve propisane dozvole. Ni u jednom trenutku ni na koji način svojim radom nismo prekršili zakon, poručuju iz ovog javnog poduzeća.

 

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -