Published On: Pet, lis 30th, 2020

HDZ BiH: Nezakoniti CIK se stavio u službu bošnjačkih stranaka

MOSTAR – Gradski odbor HDZ-a Mostar objavio je danas da se sadašnje ilegalno Središnje izborno povjerenstvo BiH (CIK BiH) bez oklijevanja stavilo u službu bošnjačkih političkih stranaka i bošnjačke politike većine i dekonstitucije hrvatskog naroda na svim razinama vlasti u Federaciji BiH.

“Aktualno nezakonito Središnje izborno povjerenstvo BiH (CIK BiH), upitni postupci i metodologija djelovanja na čelu sa štićenikom Željkom Komšićem imenovali su Željka Bakalara uoči izuzetno važnih lokalnih izbora za građane Grada Mostara 20. prosinca 2020. bez oklijevanja stavili se u službu bošnjačke političke stranke i bošnjačka politika većine i dekonstitucije hrvatskog naroda na svim razinama vlasti u Federaciji BiH “, naveo je HDZ BiH u Mostaru.

U priopćenju se navodi da se sve to mjesecima dirigira i dogovara, a dodaju da je jedan od moćnih alata bilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH i tzv. “Ilegalna i nelegitimna radna skupina za pomoć emigrantima, u kojoj su bili samo pripadnici bošnjačkog naroda, kao i Komšićeva mreža diplomatsko-konzularnih predstavništava.”

“Bošnjačke političke stranke očito se slažu oko proizvodnje novog Komšića i većine Hrvata na nižim razinama, što čak i javno najavljuju. Nažalost, neodgovorna politika pojedinaca i hrvatskih stranaka pomaže im u postizanju tog cilja. doznajte, ali neke stvari sugeriraju da su ponovno pronađeni neki Hrvati koji zbog svog privatnog interesa dovode u pitanje nacionalni interes hrvatskog naroda u Mostaru, a time i u Bosni i Hercegovini “, navodi se u priopćenju.

HDZ je siguran da će Hrvati u Mostaru 20. prosinca pokazati kakav grad žele.

Najava HDZ-a BiH uslijedila je nakon što je CIK BiH objavio broj birača upisanih u izvadak iz središnjeg popisa birača za glasanje izvan BiH za lokalne izbore 2020. godine.