Published On: Uto, ožu 29th, 2022

HBŽ, HNŽ i ŽZH predstavljaju svoju turističku ponudu na sajmu u Tel Avivu

Objedinjena turistička ponuda Hercegbosanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije bit će predstavljena danas i sutra na međunarodnom mediteranskom turističkom sajmu u Tel Avivu (IMTM 2022).

Predstavnici triju navedenih županija sudjelovat će u naredna dva dana na sajmu, te predstaviti i nastojati privući što veći broj zainteresiranih posjetitelja da posjete prostore ovih županije, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Svečanom otvaranju sajma uime Vlade HBŽ-a jutros su prisustvovali predsjednik Vlade Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić. Otvaranju su nazočili i predstavnici izvršne vlasti iz Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) – predsjednik Vlade Nevenko Herceg i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, te predstavnici Zapadnohercegovačke županije.

Izaslanstva ovih županija čine predstavnici lokalnih zajednica, javnih poduzeća, ugostitelja, hotelijera i turističkih agencija.

Također, predstavnici Vlade HBŽ-a za vrijeme trajanja sajma održat će brojne sastanke s ciljem nastavka uspješno započete trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i tri županije s područja BiH.

IMTM 2022 globalni je događaj i najveći kao takav na području Mediterana, a ujedno i izvrsna prilika za umrežavanje i povezivanje svih razina poslovanja i usluga u oblastima turizma. Sajam je službeno i jedina turistička izložba za tržište turizma u Izraelu. Specifičnosti sajma su mnogobrojni sastanci, seminari, konferencije, prezentacije aktualnih noviteta u oblastima komercijalnog turizma.

Porast broja izlagača i posjetitelja svake godine, jedna su od glavnih karakteristika sajma. Oko 2.000 izlagača iz 57 država svijeta zauzet će svoje mjesto na ovogodišnjem sajmu, među njima brojni nacionalni i regionalni turistički uredi, konferencijski centri, hoteli, spa i golf odmarališta, kruzerske tvrtke, tvrtke za iznajmljivanje automobila, zrakoplovne tvrtke, zemaljski agenti, turoperatori, destinacijske menadžment tvrtke, trgovinska udruženja, trgovinske publikacije i pružatelji tehnologija u oblastima turizma.

Vrijeme pandemije koronavirusa uvelike je utjecalo na turistički sektor zato ovaj sajam dobiva još više na svojoj važnosti i mnogi ga gledaju kao početak ponovnog turističkog procvata diljem svijeta./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Neumljani bi u turističku ponudu trebali uvrstiti vidikovac s panoramskim pogledom na Pelješki most. Jedini problem vidikovca bi bio taj što bi uz njega stalno morala dežurati kola hitne pomoći za potrebe halal turista iz Sarajeva koji su se grčevito borili protiv gradnje istog.

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
1 mjesec prije

Ako i sada Izraelci izostanu 🙁 – onda je ova ekipa otišla u Izrael samo “da guzica vidi puta” – kako vele u mom selu 🙁

HŽV
HŽV
1 mjesec prije

Ma daj !!! Nema slike Nevenka pa to je nedopustivo ! Mjesecna transiza spram portala manja za 20% !

zoro
zoro
1 mjesec prije

Jesu li rekli Jevreima da nema kanalizacije iznad magistrale i da se fekalije sljevaju u more ?