Published On: Čet, svi 27th, 2021

HASANBEGOVIĆ BENČIĆKI: “Možemo” dakle Vi i Tomašević držali ste “moj lijes” prizivajući moju smrt, pred ministarstvom kulture, a danas Hrvatskoj držite predavanja o kulturi linča

U emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju sučelili su se Sandra Benčić iz Možemo i Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta.

Svi režimski mediji u Hrvatskoj, koji su na financijskoj sisi donatora koji stoje iza “Možemo” potpuno su izignorirali Hasanbegovićeve odgovore a njihov duel na Indexu je prepričan kao monolog Benčićke.

Tek je jedna Hasanbegovićeva rečenica stavljena u tekst.

Evo kako to Index radi:

Sandra Benčić objasnila je o čemu se radi s financijskim izvještajima iz raznih udruga koje su jučer objavili iz Škorinog stožera tvrdeći da su isisali iz proračuna pola milijarde kuna.

“Radi se o financijskim izvještajima udruga u kojima su pojedinci bili zaposleni, kao jedan od 20 ili 25 zaposlenih. Ti izvještaji su predstavljeni kao ekskluziva, a oni nisu skriveni, oni se svake godine objavljuju na stranicama organizacija. I sad se želi nas dovesti u situaciju da se branimo zbog toga što smo za male plaće, konkretno Tomašević 6700 u Zelenoj akciji, ja 7500 u Centru za mirovne studije, uspjeli iz EU fondova povući milijune kuna za socijalne usluge za naše građane, i to one usluge koje država nije nikad pružila. Mi ćemo to raditi sad za sve građane i u tome biti uspješni kao što smo i dosad bili”, rekla je Benčić.

“Sandra Benčić se bavila ideološkom propagandom obilato donirana od stranih donatora više od jednog desetljeća i koji su stvorili ono što nazivamo agentima od utjecaja, koji sada pretendiraju preuzeti apsolutnu vlast u Gradu Zagrebu, a koja se može ograničiti samo pobjedom Škore. NGO “Možemo” je moj lijes držalo pred Ministarstvom kulture…”, rekao je Hasanbegović.

“Ova borba nema smisla, mi smo u 2021., oni u 1945. godini”

“Te 2016. godine okupili su se ljudi iz kulturnog miljea… Jako mi je žao što gospodin Hasanbegović i Škoro žive u vremenu politike u kojoj je jedino bitno detektirati unutarnjeg i vanjskog neprijatelja i koristiti se metodama podmetanja. Zapravo ova borba možda i nije fer jer mi se borimo u 2021. s problemima koje građani imaju danas, a vi ste u 1945. s problemima i metodama koje nikome nisu zanimljive i relevantne”, rekla je Benčić.

“Vama je teško pojmiti da smo mi za plaće za koje smo radili i sredstva koja smo prikupili radili sve što smo radili. Ja sam dala tisuće pravnih savjeta, pisala tisuće tužbi, dobila tisuće presuda na europskim sudovima. Vi ne možete vjerovati da smo radili za tu plaću i da nismo uzeli otpremnine niti dobili povlaštene kredite kao Škoro, kao Lederer koja si je isplaćivala uz plaću još i autorski honorar… Revizija je utvrdila da je Škoro uzeo otpremninu nezakonito i da je isto tako dobio povlašteni kredit.. Sve što smo mi radili je prošlo ne samo našu reviziju nego i stroge EU revizije i nikad nije utvrđeno da je i ijedna lipa potrošena nenamjenski”, rekla je Benčić..

“Gospodin Škoro želi zadržati one interese koje je imao i kad je surađivao s Bandićem jer želi politiku kontinuiteta. Nakon nedjelje bit će svima jasno i nikad više nikome neće pasti na pamet koristiti ovakvu vrstu kampanje, difamacije, podmetanja, udbaške metode..”, rekla je Benčić.