Published On: Uto, pro 1st, 2020

GRUJIČIĆ O AKCIJI SIPA-E: Pretres Bektićeve kuće poruka Bošnjacima da ne surađuju sa Srbima

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, uz asistenciju Policije Republike Srpske i prema nalogu Tužiteljstva BiH, izvršili su danas pretrese obiteljske kuće Bege Bektića, nositelja liste SDP-a BiH za odbornika u Skupštini općine Srebrenica, kao i ureda u kojoj radi kao načelnik Odjela za društvene djelatnosti i javne servise ove općine.

Nakon obavljenih pretresa, pripadnici SIPA-e nisu davali izjave.

Načelnik srebreničke općine Mladen Grujičić izjavio je novinarima da je ovo je poruka Bošnjacima da ne smiju surađivati sa Srbima.

On je naveo da ga je šef kabineta jutros obavijestio da su pripadnici SIPA upali u Bektićevu kuću u selu Sućeska i da vrše pretres, a da su kasnije došli u zgradu općine i izvršili pretres Bektićeva ureda, te da nije upoznat o tome jesu li nešto izuzeli.

“Bošnjaci poslije svakih izgubljenih izbora traže opravdanje i optužuju svoje sunarodnjake za izdaju ako nisu bili na zajedničkoj listi bošnjačkih stranaka koje vode retrogradnu politiku podjela i netolerancije. Svaki Bošnjak koji misli svojom glavom i ne sluša naređenja političkog Sarajeva biva izložen prijetnjama i najgorim optužbama od bošnjačke koalicije koja izgubi izbore. Tako je i nakon ovih izbora”, naveo je Grujičić.

On je istaknuo da je Bektić dobro obavljao posao kao načelnik općinskog odjela, da su dobro surađivali i da ga zbog toga optužuju, nazivajući ga izdajnikom.

“Optužuju ga da je, navodno, podržavao moj izbor za načelnika općine i ovo je poruka Bošnjacima da ne smiju surađivati sa Srbima, što je za svaku osudu”, rekao je Grujičić.

Iz Tužiteljstva BiH jutros je priopćeno da službenici SIPA-e vrše pretrese na više lokacija na području Tuzle i Srebrenice, a ove aktivnosti odnose se na osobe osumnjičene za nezakonite radnje u vezi s ovogodišnjim izbornim procesom.

“Aktivnosti se provode u okviru predmeta Tužiteljstva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, te kaznena djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka”, navedeno je iz Tužiteljstva.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se na izborni proces ove godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima u vezi s prijavama građana za glasanje iz inozemstva. /HMS/