Published On: Čet, velj 18th, 2021

Gruđanka Lucija Čolak dobila priznanje za najbolju modnu dizajnericu na svijetu

“Vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od trenutačnih trendova jer me je oduvijek zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji nitko nije nosio, koji zapravo nije ni viđen nikad prije…”

Lucija Čolak iz Gruda, magistrica modnog dizajna pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, osvojila je prvo mjesto, odnosno zlatnu nagradu na natjecanju International Design Awards (IDA). Lucija je pobjedila u kategoriji “Modni dizajn”, piše vrisak.info.

Događaj se održavao u Los Angelesu, a ceremonija dodjele i prizanja održani su online.

“Vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od trenutačnih trendova jer me je oduvijek zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji nitko nije nosio, koji zapravo nije ni viđen nikad prije. Na natjecanje sam se prijavila s nekoliko kreacija, koje uključuju koktel-haljinu s mrežastim materijalima sve do vjenčanice koja je za jedan od materijala ima nojevo perje”, poručila je Lucija.

Materijale koje je koristila u izradi svojih kreacija su organdi, brokat, til, svila i razne vrste mrežastih materijala.

Također, Lucija je dobila i Certifikat sa zlatnim sjajem, tako da stječe i pravo korištenja loga International Design Awards.

Čestitamo Luciji i želimo joj još mnogo uspjeha u njenom radu!

Vrisak.info


uskrs ephzhb