Published On: Pet, svi 25th, 2012

GREBO: Zašto sam dobio degenek u Širokom Brijegu?!

Nakon uzvratne  utakmice finala KUP-a BiH i sukoba sa gnjevnim navijačima Širokog, zbog koga je ugledni sarajevski profesor noć proveo u Policijskoj stanici Široki Brijeg, Zdravko Grebo otvorio je dušu Dnevnom avazu i ispričao kako je i zašto završio u pritvoru Muka mi je. Ne osjećam gnjev, možda zvuči prepatetično, ali generalno osjećam tugu. Najveći poraz za mene je da sam tamo osjetio stvarnu mržnju, kaže profesor Grebo i negira da je svojim ponašanjem, na bilo koji način, narušavao red i mir, zbog čega je i priveden u Policijsku stanicu Široku Brijeg.

– Drsko ponašanje za njih u Širokom Brijegu je reći da navijaš za Velež, što je jedino što sam uradio. Neću pustiti da to prođe tek tako. Tražit ću da mi pojasne zašto sam bio pritvoren u podrumu bez svjetla i bilo kakvog kontakta s vanjskim svijetom više od 20 sati, poručuje sarajevski profesor i naglašava da nije tačno da je imao 3,66 promila alkohola u krvi, kako je navela širokobriješka policija, te da uopće nije bio podvrgnut analizi krvi i urina, kako bi se to utvrdilo.

Međutim, iako iz Širokog Brijega nosi gorko iskustvo, profesor Grebo ističe da ga to neće spriječiti da i dalje posjećuje hercegovačke krajeve, sa povodom ili bez njega.

– Nije poenta što su istukli mene, kao uglednog profesora, kako su rekle neke moje kolege, nego je poenta da niko ne smije dobiti batine, ili degenek, kako bismo mi Hercegovci rekli, kaže na kraju razgovora za Dnevni avaz profesor Grebo.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare