Published On: Sun, Jun 11th, 2017

Grčki savez: Nema opravdanja za nasilje nad našim igračima!

Nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigrane u petak navečer na Bilinom Polju u Zenici između BiH i Grčke o nemilim scenama koje su pratile završetak utakmice oglasili su se i iz Nogometnoga saveza Grčke.

“Službeno i javno priznanje Nogometnoga saveza BiH o tome što se dogodilo odmah nakon utakmice u Zenici je čin iskrenoga priznavanja stvarne odgovornosti za događanja koja je mogla vidjeti cijela Europa”, naveli su u priopćenju za javnost.

Istaknuli su i da su navijači BiH stvorili izuzetno neprijateljsku atmosferu na stadionu te da grčki navijači niti savez nisu imali veze s događanjima na Bilinom Polju, a naveli su i kako bh. navijači nisu dozvolili da se čuje nacionalna himna Grčke.

“To je nepravedan i nespretan pokušaj izvrtanja činjenica kojim se počinitelji žele predstaviti kao navodne žrtve”, navodi se u priopćenju grčkoga saveza koji ističe da “nijedan član grčke delegacije niti igrač nije izazvao ni minimum napetosti”, a dodaju da se to može vidjeti i na videosnimkama utakmice, prenosi Klix.ba.

U priopćenju stoji i da slavlje njihovih navijača i igrača nije moglo predstavljati izazivanje protivnika te stoga nema opravdanja za nasilje nad dvojicom grčkih igrača.

“Grčki nogometaši su svojim sportskim rezultatima kako u reprezentaciji tako i u domaćim i europskim klubovima, pokazali da su dostojni predstavnici i predvodnici fair playa”, poručuju iz Saveza.

(www.jabuka.tv)