Published On: Fri, Sep 11th, 2015

Grabar-Kitarović: Zalagat ću se za istinsku jednakopravnost svih konstituivnih naroda BiH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović večeras je na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu u Sarajevu primila međunarodnu nagradu “Isa-beg Ishaković”. Komitet za dodjelu međunarodne nagrade “Isa beg Ishaković” je većinom glasova između više kandidata izabrao predsjednicu Grabar-Kitarović za ovogodišnjeg, jubilarnog desetog po redu dobitnika nagrade.
U obrazloženju nagrade istaknuti su ogromni napori hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović uloženi na izgradnji dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.
S dubokim poštovanjem primam ovo priznanje kao izraz priznanja meni, ali i Hrvatskoj čije su veze s BiH duge, plodne i iznimno važne. Drago mi je što ste me prepoznali kao jednu od onih koji grade dobre odnose među ljudima – kazala je Grabar-Kitarović prisutnima u Narodnom pozorištu.
Ona je,kakoprenosi Dnevni avaz također dodala da Bosna i Hercegovina ima što dati Europi, te da je ona bogatstvo Europe, a ne problem.
Budite uvjereni kako ću se i dalje zalagati za istinsku jednakopravnost svih konstituivnih naroda BiH, jednakopravnost njezinih manjinskih zajednica, europski put ove države, te bolju budućnost svih njenih građana u europskom zajedništvu – kazala je hrvatska predsjednica./HMS/