Published On: Sub, pro 24th, 2016

GRABAR KITAROVIĆ: Hrvati u BiH osjećaju se neravnopravnim, a u F BiH i nesigurnim

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da BiH nema bez Hrvata, koji se sada osjećaju zakinutim i neravnopravnim, a u Federaciji BiH i nesigurnim, zbog čega sumnjaju u vlastitu budućnost u toj zemlji.
“Kao supotpisnica Daytonskog sporazuma, Hrvatska je jamac mira u BiH, gdje živi i hrvatski narod, kojem moramo osigurati ravnopravan položaj. Svim narodima u BiH želim mir i prosperitet, želim da BiH postane članica EU i NATO, jer u tome vidim trajno rješenje svih pitanja koja muče tu zemlju i uopće jugoistok Europe”, rekla je predsjednica Hrvatske za “Večernji list”.
Ona je dodala da joj je “zaista stalo do BiH”, s obzirom da je riječ o susjednoj i prijateljskoj državi, s kojom Hrvatska dijeli više od 1.000 kilometara granice, i čije sigurnosno stanje izravno utječe na Hrvatsku.
Predsjednica Hrvatske je rekla da u BiH treba razlikovati islam kao religiju mira i poštivanja vrijednosti koje i kršćanstvo poštuje, od onih ekstremista koji nastoje izobličiti, iskoristiti i izmanipulirati migrantske valove i islam kao takav./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>