Published On: Čet, kol 24th, 2017

GOVEDARICA: Na tavanu svoje stare kuće, Izetbegović će naći krsnu ikonu svojih predaka

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica poručio je danas lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da ne treba praviti novu naciju što su mnogi pokušali učiniti na ovim prostorima, ističući da su svoju kršćansku kulturu i tradiciju Srbi ustanovili na području današnje BiH mnogo prije nego što su Osmanlije napravile svoje carstvo.

“Ne znam da li Izetbegović zna što predstavljaju ljiljani na ratnoj zastavi BiH koju je ustnovio njegov otac. Oni simbolizuju čistotu Presvete Bogorodice koju su svojeremeno Anžujci donijeli i dali Nemanjićima”, rekao je Govedarica, komentirajući izjavu lidera SDA da su Srbi i Hrvati izmišljenje nacije i da su nastali od “Bošnjana”.

Govedarica je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da onaj tko savjetuje Izetbegovića od njega pravi političkog klovna.

“Izetbegović takvim izjavama pokazuje svoju nemoć i to ne samo svoju nego onu koju je svojevremeno imao i Benjamin Kalaj. Izetbegoviću je najbolje da me ne vuče za jezik jer bi svašta nešto oko toga mogao reći”, kaže Govedarica.

Lider SDS-a je izrazio nadu da će se Izetbegović zaustaviti na tim nedavnim izjavama jer će, u suprotnom, morati obaviti razgovor s predsjednikom SDA na bazi povjesnih argumenata i činjenica bez njihovog iskrivljivanja.

“Najbolje bi mu bilo da shvati da mi u ovoj zemlji moramo živjeti zajedno, graditi budućnost onoliko koliko možemo i ne praviti takvu vrstu potencijalni konflikata. Ako budemo to radili, onda najvjerojatnije ću mu ja prvi poručiti da ode na tavan svoje stare kuće pa će možda tamo naći krsnu ikonu svojih predaka koji su svojervremeno obilježavali tu krsnu slavu”, rekao je Govedarica.

Govoreći o sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Govedarica je rekao da ga je upoznao sa svojim viđenjem situacije u Republici Srpskoj.

On je ocijenio da je neophodna veća odgovornost dužnosnika prema narodu u Republici Srpskoj, kao i odgovorno društvo koje će raditi za interese običnog čovjeka, a ne baviti se “prljavim” političkim intrigama.

Govedarica je rekao da s Vučićem nije bilo riječi o sastanku svih političkih lidera u Republici Srpskoj, kojeg je nedavno najavio predsjednik Srpske Milorad Dodik./Srna/