Srijeda, 29 svibnja, 2024

Gordana Tadić nova glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH

Must Read


Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na telefonskoj sjednici koja je održana danas donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužiteljstva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, umjesto suspedniranog Gorana Salihovića.
Gordana Tadić će mijenjati Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostupanjska disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužiteljstva BiH s danom 29.9.2016. godine.
Gordana Tadić je zamjenica glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šefica Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužioca Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.
Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužiteljsko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca. Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužilaštvu BiH, kojim VSTV BiH određuje tko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -