Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

NAJUSPJEŠNIJI ZRAČNI NAPAD BIVŠIH PRIPADNIKA ARMIJE BIH: Čak 6 pripadnika odreda El Mudžahid sudjelovalo je u napadu na WTC

Must Read

Zamislimo da je šest pripadnika HVO-a rušilo tornjeve u SAD-u. Bi li medijsko Sarajevo koristilo tu činjenicu u procesu potiranja prava Hrvatima u BIH? 

Zamislimo da je šest pripadnika Vojske Republike Srpske sudjelovalo u tom napadu? Bi li se danas čulo za Srpsku? 

No šest pripadnika Alijine vojske sudjelovalo je u ubojstvu gotovo 3000 US građana. I taj podatak se u BIH krije.

To se eto nije dogodilo. Ispričavamo se. Eto i mi ćemo se praviti da se nije dogodilo. I nije lijepo pričati o tome ako voliš svoju domovinu.

Ali htjeli bi znati barem sljedeće, ako to već ne zanima US administraciju u BIH. Jesmo li mi tim čovjecima dali državljanstva da sramote BIH po svijestu i ubijaju Amerikance? Tko im je točno dao ako jesmo? Jesmo li im dali mirovine i penzije njima i njihovim familijama ili nismo? Imamo li mi građani BIH, Srbi, Hrvati, Bošnjaci koji ne podupiremo Islamsku deklaraciju i politiku Alije Izetebegovića znati koliko mjesečno odbijamo novavca za plaćanje ovog ljudskog otpada i njihovih obitelji? Ako taj podatak nemamo pravo znati, ako nam tajite što je radio Husein Živalj u to vrijeme u UN-u i koja je njegova veza s njima, nemojte nam pričati o tome kako ste vi država. Vi ste terorizam. Vi niste država.

 

Prenosimo agencijski tekst:

U ponedjeljak se navršilo 16 godina od terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine, u kojima je poginulo 2.977 ljudi. Ovaj događaj označio je početak globalne kampanje protiv terorizma, u početku protiv Al Kaide, a danas njenog ogranka Islamske države.

Čak šestorica napadača na Svjetski trgovinski centar u New Yorku bili su pripadnici odreda El Mudžahid, ili su nakon rata bili obučavani u kampovima na teritoriji BiH.

Halid Al Midhar, pilot koji se zrakoplovom zabio u WTC u New Yorku i Muhamed Ata, koji poginuo tijekom terorističkog napada, bili su pripadnici Odreda El Mudžahid i imali su putovnicu BiH, navedeno je u Izvještaju zajedničke Komisije američkog Senata i Kongresa neposredno nakon terorističkih napada 11. rujna, tvrdi za “Glas Srpske” Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma.

On je naglasio da je ovaj izvještaj završen praktično tek u ožujku 2004, i da je utvrđeno da je i drugi pilot, Navak Elhamzi, također sudjelovao u ratu u BiH kao pripadnik Odreda El Mudžahedin.

I Zijad Jarah, jedan od 19 napadača na SAD, također je bio pripadnik Odreda El Mudžahedin – tvrdi Galijašević. Nakon što je 2002. u Pakistanu uhićen Halid Šeik Muhamed, „mozak” terorističkih napada i Remzi Bin Elsibiha, zaokružen je popis terorista koji su imali izravne ili posredne veze sa BiH.

“Dakle šest osoba, odnosno trećina svih napadača na SAD 11. rujna, bilo je izravno povezano sa BiH jer su bili pripadnici Odreda El Mudžahedin ili su imali bh putovnice koji su tek u trećoj reviziji oduzeti”, tvrdi Galijašević.

Iz dokumenta koji posjeduje Glas Srpske vidljivo je da je Vijeće ministara BiH svega devet dana nakon terorostičkih napada u SAD bilo upoznato s imenima 19 napadača. Čak je i Interpol sugerirao bh vlastima da je jedan od terorista Muhamed Ata boravio u selu Bakotić kod Maglaja za koje se vjeruje da je bio kamp za terorističku obuku.

“Interpol iz Visbadena nam je uputio zahtjev za provjeru izvjesnog “ATTA” koji je, prema njihovim infrmacijama, boravio u malom selu Bakotić osam kilometara udaljenom od Maglaja 1999. godine. Uz zahtjev je priložena fotografija Muhameda Ate kojeg treba da identifikuje izvjesni Mehmed Hasanić iz tog sela”, stoji u izvještaju Sektora za odnose sa Interpolom Vijeću ministara BiH.

U američkom veleposlanstvo u BiH zastava je na pola koplja dok je osoblje minutom šutnje odalo počast žrtvama terorističkog napada.

Iako će neki reći da pripadnici El Mudžahida nisu bili dio Armije BIH, danas, svi znamo, da jesu. Nedavno je i sam Bakir Izetbegović, porodicama “dragovoljaca” u jednoj egzotičnoj zemlji na Istoku, zahvalio na sudjelovanju njihove djece u Armiji BIH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -