Published On: Sri, stu 4th, 2020

GNJUSNA IZJAVA ZGROZILA SVIJET ‘Moramo im pobiti djecu, žene, starce…’

UEFA je pokrenula postupak protiv prvaka Azerbejdžana, momčadi Qarabaga, zbog skandalozne objave njihovog PR-ovca. Naime, na svome je Facebooku Nurlan Ibrahimov, čovjek zadužen za odnose s javnošću kluba otvoreno pozvao na sukob s Armencima.

Kako je već poznato, Azeri i Armenci vode rat na području Gorskog Karabaha, ali dok se drugi trude spriječiti ih, Ibrahimov ih potiče. Točnije, potiče na ubijanje Armenaca, njihovih žena i djece.

 

– Moramo pobiti Armence. Djecu, žene, starce, bez kajanja, bez suosjećanja. Ako mi to ne napravimo, ubit će oni nas – napisao je PR Qarabaga.

UEFA je odmah pokrenula postupak protiv Qarabaga, koji je pokušao smiriti situaciju i distancirati se od svog glasnogovornika.

Međutim, u prilog im svakako ne ide činjenica da su na svojim stranicama i sami pisali o sukobu Azerbejdžana i Armenije i objavljivali fotografije gradova nastradalih u tim sukobima nakon armenskog bombardiranja.

Podsjetimo, Qarabag nastupa i u grupnoj fazi Europske lige, a u skupini su sa Villarrealom, Maccabijem i Sivassporom. Nakon dva odigrana kola upisali su dva poraza i shodno tome nula bodova.