Glumac Matthew Perry preminuo je nakon gutanja ketamina koji je uzimao za depresiju, pokazala je autopsija

Američki glumac Matthew Perry preminuo je ovog listopada nakon što je popio anestetik ketamin. To je izvijestila agencija AP pozivajući se na rezultate obdukcije. Glumca, najpoznatijeg po ulozi u humorističnoj seriji Prijatelji, beživotnog je pronašao njegov pomoćnik 29. listopada u njegovom domu na području Los Angelesa.

U izvješću o obdukciji, losanđeleski medicinski istražitelj potvrdio je ranije medijske spekulacije da se Perry utopio u bazenu te da je njegovoj smrti pridonijela bolest arterija i korištenje drugih lijekova. Po njima je riječ, međutim, o sekundarnim uzrocima.

Glumac je posljednjih godina otvoreno govorio o svojim dugogodišnjim problemima s ovisnošću, no prema nalazu obdukcije, “navodno je bio čist 19 mjeseci”.

Primao je terapiju ketaminom kako bi se nosio s depresijom i anksioznošću, a posljednji tretman imao je manje od dva tjedna prije smrti, rekao je mrtvozornik. Perryjev pomoćnik rekao je istražiteljima da glumac nije bolestan i da nije pokazivao znakove konzumiranja alkohola ili droga.

Perry je osvojio srca publike diljem svijeta kao sarkastični i nesigurni Chandler Bing, koji je odigrao preko 230 epizoda u deset sezona Prijatelja. Serija od 1994. do 2004. učinila ga je jednim od najistaknutijih likova u Hollywoodu uz njegove kolege iz Prijatelja i prijatelje u stvarnom životu – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca i Davida Schwimmera.