Glas doznaje: Kamgrad je počeo s pripremama za gradnju brze ceste, ali stvarno

Trasa buduće brze ceste između Križevaca i Kloštra Vojakovačkog još je uvijek prazna, ali Domagoj Kamenski, član Uprave Kamgrada, uvjerio nas je u telefonskom razgovoru da se stvaraju preduvjeti kako bi teški strojevi i radnici počeli obavljati svoj posao.

– U blizini gradilišta postavili smo kamp za radnike i strojeve, a u šumskom predjelu počeli smo s ravnanjem trase. Kad će materijal biti nasut na buduću trasu, ne mogu vam kazati u ovom trenutku jer se nalazim na putu – kazao nam je Kamenski.

Tvrtka Kamgrad, izvođač radova, još je prošle godine uvedena u posao gradnje sporne prometnice i tom joj je prilikom zadan rok za dovršetak projekta od 30 mjeseci. No kako su rasli troškovi projekta zbog poremećaja cijena materijala na tržištu, Kamgrad je tražio aneks ugovora koji je potpisan prije nekoliko tjedana.

– Dakle, rok od 30 mjeseci za dovršetak posla je pomaknut i teče od trenutka aneksiranja ugovora. Odnosno, tih 30 mjeseci počelo je teći otprilike prije mjesec dana – zaključio je Kamenski.

Budući da su neki čitatelji predlagali da se na budućoj trasi organizira klečanje uz molitvu za početak gradnje brze ceste, Kamenski je kazao da nema potrebe za takvim akcijama.

Živi bili pa vidjeli!