Published On: Sub, lip 11th, 2016

GENERAL SOPTA: Na današnji dan prije 24 godine oslobođen je stolni hrvatski grad Mostar

U sklopu manifestacije “Lipanjske zore 1992. – 2016.” danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem u krugu vojarne “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru obilježena 24. obljetnica od oslobađanja te vojarne.

Vijence su položili obitelji poginulih, ratni zapovjednici, predstavnici HNS-a BiH, predstavnici Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, izaslanstvo Grada Širokog Brijega, predstavnici Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, piše pogled.ba.

“Oslobađanjem Orlovca, Huma i Heliodroma razbijen je čelični zagrljalj oko Grada Mostara koji su načinili agresori na naša stoljetna ognjišta. JNA i srpskim paravojnim postrojbama na Orlovcu i Humu, a posebno ovdje na Heliodromu razbijeni su velikosrpski snovi. Živote za ovu vojarnu među prvima daju Stanislav Baja Kraljević i Mijo Babić. Oni su u temeljima slobode hrvatskog Grada Mostara i Herceg-Bosne”, kazao je general HVO-a Stanko Baja Sopta i dodao:

“Svim sudionicima oslobodilačke operacije Lipanjske zore, operacije Čagalj – prijelaz preko rijeke Neretve zauzimanjem ključnih objekata i oslobađanje stolnog hrvatskog Mostara iskrene čestitike na današnji dan i sjećanje na dane ponosa i slave ove veličanstvene operacije”.

Nakon polaganja vijenaca u kapelici sv. Ivana Krstitelja u vojarni, za poginule branitelje služena je sveta misa./HMS/