Published On: Ned, pro 29th, 2019

GEERT WILDERS: Čelnik nizozemske oporbe ponovno organizira natjecanje za najbolju karikaturu proroka Muhameda

Nizozemski zastupnik krajnje desnice Geert Wilders objavio je sinoć da će ponovo organizirati natjecanje za najbolju karikaturu proroka Muhameda, više od godinu dana pošto je zbog prijetnji smrću i prosvjeda otkazao takvo natjecanje.

Geert Wilders, poznat po svojim protuislamskim stajalištima, pozvao je pratitelje na Twitteru da mu “pošalju karikature koje prikazuju Muhameda”, prenosi Hina.

Zastupnik želi organizirati natjecanje u prostorijama nizozemskog parlamenta u Den Haagu, pozivajući se na slobodu govora.

Prošle godine odustao kad je primio prijetnje smrću

“Sloboda govora mora pobijediti nasilje i islamsku fetvu”, napisao je čelnik Stranke za slobodu (PVV), najveće oporbene stranke u nizozemskom parlamentu.

Wilders je u lipnju 2018. najavio da kani organizirati takvo natjecanje, ali je odustao pošto je primio prijetnje smrću.

Prijedlog je naišao na osudu muslimana u svijetu, napose u Pakistanu, gdje se održalo više prosvjeda, nakon kojih su se dogodili izgredi u Nizozemskoj.

24-satna zaštita

Nizozemski sud je u studenom osudio Pakistanca na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog pripreme “terorističkog napada” na zastupnika.

Nizozemska država osigurava Geertu Wildersu (56) 24-satnu zaštitu./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare