GDJE JE ZANOĆIO KONAKOVIĆ? Od ozbiljne prijetnje SDA-u do klauna koji se dodvorava hiperklaunu. Komšiću..

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Dino Konaković, gostovao je u BHT1 UŽIVO.

Između ostaloga, osvrnuo se na govor predsjedatelja i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH , Željka Komšića, pred Općom skupštinom UN za kojega je kazao da je za njega imao veliki odjek.

“Činjenica da je Dodik pokušao opstruirati taj govor, bilo je važno da se predsjedavajući obrati. Nikada nisam sumnjao u patriotizam Željka Komšića, to je neupitna kategorija. Važno je to u ovom vremenu i njegov nastup je bio državnički,” naglasio je lider NiP-a.

Ocijenio je kako je Komšićev govor u UN-u bio velika pljuska za Dodika i njegovu politiku “koja je destruktivna”.

  • Konakovićeva izjava o Komšićevom državničkom nastupu u UN-u na tragu je njegove nedavne izjave da se želi probuditi u građanskoj BiH.
  • Okretanje ploče lidera NIP-a očito je uslijedilo nakon što je sarajevska javnost na nož dočekala njegovu ranije izjavu da nije pošteno da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH te da na tom tragu treba mijenjati Izborni zakon BiH.
  • Vizija BiH je građanska i želim se probuditi u BiH kao građanskoj državi s jednim predsjednikom, bez obzir na njegovo ime i nacionalnost.
  • Znamo da to nije put u kojem se može skočiti 200 metara u dalj. To je put u kojem se korak po korak prelazi svaki metar, da se probudimo u fazi u kojoj je naše društvo na toj razini”, rekao je u Konaković prije tjedan dana.