Fratar pred mnoštvom katolika žestoko prozvao Kordića

PRED mnoštvom katoličkih vjernika na misi u Busovači, u srednjoj Bosni, fratar Mario Katušić, gvardijan fojničkog samostana, žestoko je prozvao pravomoćnog ratnog zločinca Darija Kordića, sudionika Hoda za život i sudionika raznoraznih vjerskih okupljanja, jasno se osvrnuvši na njegovu nedavnu izjavu.

Podsjetimo, Kordić je nedavno snimljen kako prepričava da je čovjeku na pitanje o ratu i zatvoru odgovorio da bi sve ponovio.

“Pitao me sad ovdje u tišini je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata. Ja sam mu rekao: sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila“, rekao je Kordić.

Jasno se referirao na Kordićevu izjavu i žestoko ga kritizirao

Fra Katušić u svojoj se propovijedi pred vjernicima jasno vrlo kritički referirao na njegovu izjavu.

“Najgore je što se sve negativnosti, laži, progonstva neistomišljenika čine mirne savjesti. Strašna je činjenica da drugome nanosimo zlo a da se uopće ne kajemo. Strašna je činjenica kada govorimo javno da bismo sve dosad ponovili, svo zlo koje smo učinili, opet bi ga uradili. Ne govore to neki drugi, ne govore s onog drugog svijeta, iz drugog naroda, nego mi vjernici. Mi koji se svaki dan Bogu molimo, mi koji smo stalno u crkvi, znamo se vraćati na svoja zla, na svoje neistine, svoje laži”, rekao je gvardijan samostana u Fojnici na propovijedi.