Utorak, 16 travnja, 2024

FRANCUZI OD BiH TRAŽE INFORMACIJE O LJUDIMA POVEZANIMA S POKOLJEM 'Pod nadzorom su sigurnosno zanimljive osobe'

Must Read


Francuske vlasti zatražile su posredstvom Interpola od Bosne i Hercegovine (BiH) informacije o određenim osobama koje nisu njezini državljani zbog sinoćnjih terorističkih napada u Parizu, objavljeno je večeras u Sarajevu nakon sastanka Udarne skupine za borbu protiv terorizma koju čine vodeći ljudi sigurnosnih agencija, pravosuđa i izvršne vlasti.
“Posredstvom Interpola razmjenjujemo s njima (Francuskom) informacije i zajedno tragamo za određenim brojem osoba za koje oni imaju indicije da su umiješane u terorističke napade u Parizu. To se ne odnosi na državljane BiH ili strance koji imaju bilo kakvu vezu s BiH”, rekao je na konferenciji za novinare ministar sigurnosni BiH Dragan Mektić. Ministar je prije samoga sastanka ustvrdio za medije da u BiH postoje teroristička uporišta koja prijete uništiti državu, zbog čega u BiH postoji stalna teroristička prijetnja.
“U BiH imamo određena izvorišta terorizma, imamo radikalnu ideologiju koja se propagira, nasilni ekstremizam i određena teroristička djela. Dok god budemo tolerirali radikalnu ideologiju i nasilni ekstremizam uvijek ćemo imati terorističku prijetnju”, istaknuo je ministar.
Direktor Uprave za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je da vlasti BiH provjeravaju sumnjive osobe za kojima tragaju francuske vlasti, te da su pod nadzorom sigurnosno zanimljive osobe u BiH.
Glavni državni odvjetnik BiH Goran Salihović rekao je nakon sastanka Udarne skupine za borbu protiv terorizma da će se u BiH imenovati dodatnih osam državnih odvjetnika koji će raditi na slučajevima terorizma. Tužitelj Salihović pozvao je i na snažniju policijsku suradnju.
Veliki broj organizacija u subotu je osudio teroristički napad u Parizu, no portal Vijesti Ummeta na bosanskome jeziku blizak terorističkoj organizaciji Islamskoj državi nazvao je masovni zločin ‘blagoslovom i radosnom viješću za sve muslimane’.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -