Francuska će sankcionirati radikalne izraelske doseljenike na Zapadnoj obali: Ova zemlja je palestinska

Francuska će uvesti mjere protiv izraelskih doseljenika koji su napali Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali, rekao je ministar vanjskih poslova.

Catherine Colonna govorila je dan nakon sastanka s palestinskim poljoprivrednicima u Ramallahu, koji su bili meta posljednjih tjedana.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, dnevni napadi doseljenika na Palestince više su se nego udvostručili od napada Hamasa na Izrael 7. listopada.

Više od 200 Palestinaca ubile su ove godine izraelske trupe ili doseljenici na Zapadnoj obali. Zapadnu obalu ne kontrolira Hamas, skupina koja upravlja Gazom i koja je predvodila napade 7. listopada

“Nećemo prihvatiti te akte – Francuska neće više čekati. Zatražili smo od izraelskih vlasti da stanu na kraj tome i poduzet ćemo nacionalne mjere protiv određenih radikalnih izraelskih doseljenika. Ova zemlja je palestinska i bit će dio palestinske države”, rekao je Colonna na tiskovnoj konferenciji u Bejrutu nakon dvodnevnog posjeta Izraelu, okupiranoj Palestini i Libanonu.

Europska unija razmatra mogućnost sankcija protiv nasilnih izraelskih doseljenika.

more recommended stories