Nedjelja, 26 svibnja, 2024

FRA AHDNAM: Bosanci katolici, muslimani i pravoslavci, živjeti nam je zajedno…

Must Read

Pod geslom “Naša je budućnost živjeti zajedno – Religije i kulture u dijalogu” priređuje se od 9. do 11. rujna međureligijski dijaloško-molitveni susret u Sarajevu u organizaciji Zajednice Saint’ Egidio, Islamske zajednice u BiH, Srpske pravoslavne crkve, Vrhbosansko-sarajevske nadbiskupije i Židovske zajednice BiH.

Stoga čudi da je na jedan takav ekumenski skup pozvana udruga koja raspiruju međureligijsku i međuregionalnu mržnju. Antihercegovačka udruga (HNV – Hercegovci Ne Valjaju) izražava veliku radost i zahvalnost zbog održavanja takvog značajnog međunarodnog skupa u Sarajevu kao simbolu europskog Jeruzalema po svojem multireligijskom i multikulturnom modelu života u prošlosti.” – izjavio je tim povodom Luka Markešić, predsjednik HNV-a koji se zadnjih godina istakao rasističkim govorima protiv Hercegovaca, potom veličanjem okupatorske armije Sulatana Mehmeda II El Fatiha, zbog čega nikada nije kažnjen, te negiranje ZAVNOBIH-a i Ustava BIH kada je izjavio da Hrvati ne postoje, nego kako su to tek bosanski katolici.

Svojim istupima svjesno je radio na rastakanju multikulturalnog BH bića, a veličanjem robovskog ugovora Ahdname počinio i kazneno djelo veleizdaje zemlje.

Iako je među Hrvatima u BIH kako katolicima, tako i onim manje religioznima odavno prokužen, Luka Markešić. sarajstanski fratar i dalje služi kao oruđe bošnjačkog nacionalizma. U habetu.

poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -