Published On: Ned, ruj 2nd, 2018

Fotograf kojeg su hrvatski nogometaši srušili u slavlju oduševljen Dubrovnikom

Fotoreporter meksičkog dopisništva Agence France-Presse (AFP), Salvadorac Yuri Cortez, kojeg su hrvatski nogometaši srušili prilikom slavlja nakon postignutog gola protiv Engleske na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u nedjelju je s obitelji posjetio Dubrovnik.

Prije Dubrovnika posjetio je Zagreb, a još će obići Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.

“Za mene i moju obitelj ovo je putovanje predivno iskustvo. Nastojimo što više saznati o vašoj zemlji i obilazimo zbilja prekrasna mjesta kao što je Dubrovnik. U Zagrebu smo posjetili zoološki park, a u Dubrovniku bih želio neko vrijeme provesti fotografirajući prelijepi grad koji ima sjajnu priču. Grad je jako poznat i mnoge su se bitne stvari ovdje događale”, izjavio je Cortez te se prisjetio trenutka koji mu je donio svjetsku slavu. “Kad se to dogodilo bio sam stvarno iznenađen. Kad su pali na mene nisam prestao snimati, baš ovom kamerom koju sad nosim sa sobom. Kad sam poslije pregledao fotografije, bile su jako dobre. Bilo je to sjajno iskustvo, nisam nikad mogao ni pomisliti da bi mi se tako nešto moglo dogoditi”, rekao je Cortez, ali i priznao da ga je medijska pozornost njegovim posjetom Hrvatskoj iznenadila.

Potvrdio je kako je nakon Svjetskog prvenstva preko društvenih mreža ostao u kontaktu s Mariom Mandžukićem i Josipom Pivarićem.

Cortez je 53-godišnji fotoreporter i voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta. U središte svjetske javnosti došao je nakon utakmice polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su hrvatski nogometaši prilikom slavlja pogotka protiv Engleske pali na njega. Cortez je nastavio fotografirati igrače, koji su mu se potom ispričali i pomogli mu ustati.  /Hina/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare