Published On: Pon, tra 5th, 2021

Forto: Izetbegović je odbila sve naše zahtjeve, pisat ćemo Federalnoj vladi i inspekciji

Nakon sastanka koji je u Vladi Sarajevske županije održan između njenih predstavnika i rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, premijer Edin Forto kazao je kako je direktorica Sebija Izetbegović odbila sve njihove zahtjeve.

“Mi smo tražili da se o korištenju spornih respiratora formira stručno tijelo od Vlade FBiH i federalnog ministrarstva, kako bi se utvrdile stvarne činjenice o onom što s KCUS-a tvrde, ali su svi naši zahtjevi odbijeni”, kazao je Forto.

Forto je dodao da su neke stvari dovedene u pitanje, ali da je rukovodstvo KCUS-a potvrdilo kako je jedno pismo objavljeno ovog vikenda autentično, a to je ono drugo objavljeno. “Oni tvrde da se prvo objavljeno pismo nije pojavilo, a da drugo postoji i da je dio interne komunikacije”, kazao je on. Mi smo tražili da federalna inspekcija uđe u KCUS što su oni odbili, dodao je.

“Mi ćemo danas tražiti od federalnog ministarstva i inspekcije da se utvrdi što je točno iz ovog pisma za koje su iz KCUS-a kazali da postoji”, naveo je. Forto je danas najavio hitnu sjednicu Vlade SŽ zbog stanja na KCUS-u.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>