Published On: Pet, stu 6th, 2015

FOJNICA: 23 godine od ubojstva dvojice franjevaca

U petak, 13. studenog je 23. godišnjica ubojstva fojničkih fratara, gvardijana fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića. Svetu misu u 11 sati, kako je najavljeno iz Franjevačkog samostana, predvodi fra Mato Topić, župnik u Gračacu (Rama)… 13.studenog 1993. godine, oko 13 sati u samostanu, gdje se u tim trenucima nalazilo još pet fratara i časnih sestara, te nekoliko desetaka hrvatskih izbjeglica, na kućnom pragu iz neposredne blizine ubijeni su fra Nikica Miličević i fra Leon Migić.
Nalogodavci ubojstva dvojice fratara nisu pronađeni.

Samostan u Fojnici je 2013. godine uputio i pismeni zahtjev pravosudnim institucijama naše države -SIPA i Tužiteljstvo BiH, u komej traže otkrivanje istine i pronalazak nalogodavaca, ali, kako navode na svojim stranicama, još uvijek nisu dobili službeni odgovor.

Opće stanje u našoj državi BiH, a posebno u pravosudnim institucijama – kada se u posljednje vrijeme spominje i pravosudna mafija – ne daje mjesta optimizmu da će se konačno otkriti nalogodavac ovog ratnog zločina, napominju fratri iz Fojnice.

Dodaju kako je mučenička smrt njihovih fratara zadužila ne samo fratre Samostana u Fojnici i Provincije Bosne Srebrene, nego i sve čestite ljude u BiH da se otkrije potpuna istina.

Podsjetimo, za ubojstvo fratara na 12-godišnju zatvorsku kaznu osuđen je pripadnik Armije BiH Miralem Čengić iz Visokog, te na po šest mjeseci zatvora osuđena su trojica Čengićevih suučesnika za prikrivanje ubojstva.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare