Srijeda, 24 travnja, 2024

FOJNICA: 23 godine od ubojstva dvojice franjevaca

Must Read

U petak, 13. studenog je 23. godišnjica ubojstva fojničkih fratara, gvardijana fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića. Svetu misu u 11 sati, kako je najavljeno iz Franjevačkog samostana, predvodi fra Mato Topić, župnik u Gračacu (Rama)… 13.studenog 1993. godine, oko 13 sati u samostanu, gdje se u tim trenucima nalazilo još pet fratara i časnih sestara, te nekoliko desetaka hrvatskih izbjeglica, na kućnom pragu iz neposredne blizine ubijeni su fra Nikica Miličević i fra Leon Migić.
Nalogodavci ubojstva dvojice fratara nisu pronađeni.

Samostan u Fojnici je 2013. godine uputio i pismeni zahtjev pravosudnim institucijama naše države -SIPA i Tužiteljstvo BiH, u komej traže otkrivanje istine i pronalazak nalogodavaca, ali, kako navode na svojim stranicama, još uvijek nisu dobili službeni odgovor.

Opće stanje u našoj državi BiH, a posebno u pravosudnim institucijama – kada se u posljednje vrijeme spominje i pravosudna mafija – ne daje mjesta optimizmu da će se konačno otkriti nalogodavac ovog ratnog zločina, napominju fratri iz Fojnice.

Dodaju kako je mučenička smrt njihovih fratara zadužila ne samo fratre Samostana u Fojnici i Provincije Bosne Srebrene, nego i sve čestite ljude u BiH da se otkrije potpuna istina.

Podsjetimo, za ubojstvo fratara na 12-godišnju zatvorsku kaznu osuđen je pripadnik Armije BiH Miralem Čengić iz Visokog, te na po šest mjeseci zatvora osuđena su trojica Čengićevih suučesnika za prikrivanje ubojstva.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x