Published On: Pet, sij 24th, 2014

Filip Andrić: Isključenje iz stranke čelnika HDZ-a 1990 je čista laž!

Portal jabuka.tv je objavio da je  tijekom sinoćnje sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 koja je održana u Zenici donesena Odluka o raspuštanju OO Široki Brijeg i OO Posušje zbog javne podrške i zalaganja za zajedničku listu HNS-a na sljedećim izborima. Uz ostalo, ovaj medij navodi da je na sjednici predloženo da se iz stranke isključe osnivač HDZ 1900 Božo Ljubić, glavni tajnik stranke Josip Merdžo, ministar Damir Ljubić te glasnogovornik Veso Vegar i to zbog sklonosti HNS-u.

Spomenutu informaciju prenijeli su i još neki mediji u BiH. Međutim, informaciju je u programu Radija Tomislavgrad demantirao član Predsjedništva HDZ-a 1990 Filip Andrić.

– Bio sam zaprepašten lažima koje su objavljene i prenesene.  Istina je da su raspušteni OO u Širokom Brijegu i u Posušju. To je urađeno na prijedlog ŽO i Predsjedništvo je prihvatilo njihovu argumentaciju te donijelo takvu Odluku. Sve ostalo je apsolutna, čista laž. Nitko nije niti spomenuo isključenje čelnika stranke, pogotovo g. Vidovića, Raguževa zamjenika. Vidović zbog zdravstvenih problema nije niti bio na ovoj sjednici.  Nema apsolutno nikakve osnove za spominjanje  bilo kakvoga isključenje čelnika ove stranke. Očito je da netko vodi specijalni  medijski rat, a  vidimo to svakodnevno u medijima u kojima se izvrću činjenice. Od onoga koji je spašavao hrvatski narod, pravi se izdajnika, i sl.  To je najbolje definirala zastupnica Ivica Pašalić Lhotak u Skupštini Hercegbosanske županije kada je smijenjena Vlada i kada je jasno citirala svoje razloge zbog kojih je bila protiv.  I to najbolje govori o stvarnome  stanju u našoj stranci. 

Zadnji Sabor je pokazao da je HDZ 1990 najdemokratskija stranka u BiH,  pa i svojim djelovanjem nakon Sabora, Gospodin Raguž nije pomjerio niti jednoga dužnosnika s ranije pozicije što se u drugim strankama događa „kao metlom“. Istina je da naše sjednice traju poprilično dugo, ima različitih mišljenja, sučeljavanja argumentacija činjenica  i iznošenja stavova. Nakon tih ozbiljnih rasprava donese se uvijek ozbiljna odluka.  Takvu su onda odluku dužni provoditi svi članovi stranke, bez obzira na stavove i mišljenje. Međutim,  ne stoji da se nekoga izbacuje iz stranke zbog suprotna mišljenja. U tome  slučaju ja osobno bih do sada bio izbačen, pa barem deset puta, kazao je u programu Radija Tomislavgrad, Filip Andrić. 

Zora Stanić/RTG/TC