Published On: Ned, stu 11th, 2012

Festival Exit nagodinu u Hrvatskoj?

Nakon što su gradske vlasti Novog Sada odbile financirati Exit, organizatori najavljuju kako je moguće da se festival preseli iz Petrovaradinske tvrđave, a možda i iz Srbije. Kao jedna od mogućnosti spominje se selidba Exita u Hrvatsku. Organizatori kažu kako je najviše ponuda bilo s hrvatskog primorja.

 

Nakon što je vladajuća Srpska napredna stranka sa svojim satelitima nasilno srušila na izborima izabranu vlast u Novom Sadu, novi gradski oci su najavili kako neće financirati glazbeni festival Exit koji se ubraja među najposjećenije glazbene događaje u Europi i promiće Novi Sad i Vojvodinu kao uljuđene i proeuropske destinacije u Srbiji.

Organizatori Exita najavljuju da bi zbog novonastale situacije moglo doći “do onoga što trenutno nitko ne želi, a to je izmještanje s Petrovaradinske tvrđave, pa i iz Srbije”, a kao jedna od realnih mogućnosti najavljuje se selidba Exita u Hrvatsku.

– Moguće su razne promjene, pa čak i izmještanje festivala. Mi smo dobivali brojne ponude da festival organiziramo na drugom mjestu, primjerice, najviše ponuda je bilo s Hrvatskog primorja. Recimo, država Hrvatska je prepoznala svoj interes u turizmu i sistemski radi na tome da se taj turizam razvije jer donosi ogromne prihode. Ponude koje smo dobijali dosad nismo ozbiljno razmatrali, ali to bi, recimo, bila najradikalnija promjena. Mi bismo, naravno, najviše voljeli da festival ostane na Petrovaradinskoj tvrđavi, obzirom da je ta lokacija jedinstvena i neodvojiva od “Exita” kakav poznajemo – kaže Miloš Ignjatović, organizator i jedan od začetnika Exita.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare