Subota, 13 travnja, 2024

FAJON: Jučerašnji dan ući će u povijest, čestitam građanima BiH

Must Read

Zastupnica u Europskom parlamentu (EP) Tanja Fajon kazala je  da će 2016. godina biti upisana u povijest Bosne i Hercegovine kao godina kada je država predajom zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji (EU) potvrdila želju da se pridruži europskoj obitelji

– Čestitam BiH i njezinim građanima i smatram da je to veliki dan kako za BiH tako i za EU, a najveći upravo za građane BiH, jer su oni srce europskih integracija. To je važan korak za BiH više od šest godina nakon uvođenja vizne liberalizacije, kojim se utire put novim pogodnostima za BiH, kojih će, kako bude napredovao integracijski proces, biti sve više – istakla je Fajon.

Podsjetila je da, kao i svi veliki koraci, i ovaj podrazumijeva da je bilo uloženo mnogo rada i truda te da još više očekujemo od BiH u budućnosti. Dodala je da je mapa novog puta prema EU prilagođena prilikama u BiH – zacrtana krajem 2014. godine te da još uvijek predstavlja zajednički kompas za EU i BiH.

– Očekujem da će svi odgovorni za napredak BiH uložiti maksimum napora da se, uzimajući u obzir zacrtan pristup, što prije provedu prijeko potrebne reforme i da se postigne napredak. Vrijeme je da lideri u BiH pokažu odgovornost prema građanima, pogotovo prema mladim ljudima koji su u najgorem položaju, bez jasne perspektive i sa željom da napuste zemlju – kazala je Fajon.

BiH je poželila sretan i uspješan put prema članstvu u EU, kao i hrabrost i marljivost koji će biti presudni za što brži napredak, rečeno je iz Ureda poslanice u EP Tanje Fajon.

(FENA / dh)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -