Published On: Sub, srp 14th, 2018

FADILE, OPROSTILI SMO TI Kako je Novalić jednom izjavom pokazao da ipak ima nade za BiH

Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije je ujedno i uspjeh Bosne i Hercegovine s obzirom na to veliki broj hrvatskih nogometaša vuče korjene iz BiH te im je BiH domovina jednako kao i Hrvatska.

Na upit novinara za koga će navijati premijer Federacije BiH Fadil Novalić dao je sljedeći odgovor:

“Svakako za Hrvatsku. To je promidžba naše jugoistočne Europe. Hrvatska ima fantastičnu ekipu, ti su dečki, pola ih je iz BiH, tvorac koji je stvorio ovu Hrvatsku ekipu je sad u BiH, gospodin Mamić. Iskreno kažem, navijam za Hrvatsku”, kazao je Novalić.

Riječ je o jednom od rijetkih izraza podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koji je došao od sarajevskih političara, ali je jako važan i pokazatelj je da ipak postoji neka nada za rješavanjem bh. rebusa.

Naime, uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije je ujedno i uspjeh Bosne i Hercegovine s obzirom na to veliki broj hrvatskih nogometaša vuče korjene iz BiH te im je BiH domovina jednako kao i Hrvatska.

K tomu, kako je Novalić dobro primijetio, njihov sportski uspjeh nije samo promocija Hrvatske nego cijele regije jugistočne Europe – dijela svijeta koji je poznat po svojoj nestabilnosti i ekonomskom zaostajanju za razvijenim Zapadom.

Više poruka poput ove Novalićeve bi koristilo svima, i to ne (samo) sa sportskog nego i sa političkog i društvenog aspekta. Naime, sadašnji euforični val, koji će nesumljivo trajati i u danima nakon završetka Svjetskog prvenstva, treba iskoristiti za koliku-toliku relaksaciju međunacionalnih odnosa u BiH.

Navijajmo skupa za hrvatske reprezentativce i time pokažimo dobru volju prema svojim susjedima.

Jurica Gudelj l Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare