Published On: Pet, svi 13th, 2022

Evo zašto se stidimo današnje Plenkovićeve Hrvatske. Pročitajte. I vi ćete nakon tog….

Ovaj tekst daje jedan slikovit opis kako je Bakir nimalo diplomatski prevario Plenkovića i Radmana. I napisan je upravo zbog njih dvojice da shvate otprilike što ne vide i gdje griješe.

Prije nekoliko godina, jedan naš čitatelj obratio nam se sa svojim pravnim slučajem kojeg ćemo za potrebe plastičnog pojašnjenja g. Plenkoviću i g. Radmanu, koliko je njihov pristup zapravo naivan, ovdje prikazati u tekstu.

Gospodinu koji se za potrebe ovog teksta zove recimo Hrvoje Herceg, dogodila se pljačka vlasništva. Čovjek  prevarant istog imena, dio šire mafije, uknjižio se na njegovu nekretninu.

Lik je promijenio ime i prezime u Hrvoje Herceg, mafija koja ga je angažirala našla je čovjeka istog datuma rođenja, i on je s takvom osobnom iskaznicom u katastru, odigrao nekakav fol s djelatnicom, i ova kad je vidjela datum rođenja i ime, uknjižila je potpuno krivog čovjeka  i njegov OIB i njegovu osobnu, na vlasništvo nekretnine koja pripada našem stvarnom Hrvoju Hercegu.

Potom je mafija poslala pismo dotičnome, usmenu poruku, da ako želi da se isti skine s nekretnine, da ih “obešteti” ili nagradi drugom , manjom nekretninom ili u protuvrijednosti 100.000 eura. Stan sam po sebi je vrijedio oko 250.000 eura.

Stvarni Hrvoje potom se obraća odvjetniku i kreće mukotrpna parnica koja je trajala 7 godina. Sud je vijećao koji Hrvoje ima pravo upisa na nekretninu, dokazivali su se ugovori, pravo vlasništva i na kraju je sud odlučio da je pravi Hrvoje vlasnik nekretnine.

Nakon što je sud donio tu odluku, prevarant Hrvoje je završio na sudu i dobio je kaznu zatvora od tri godine. Koja je smanjena na godinu i pol i produžena uvjetnom.

Kako bi to izgledalo u slučaju Plenkovića i Radmana? 

Plenković bi i nakon presude pozivao Hrvoja i lažnog Hrvoja da se dogovore?

Radman bi kazao da nije dobro da lažni Hrvoje i dalje koristi tuđu nekretninu i ucjenjuje?

RH Vlada bi dala iskaz da snažno podupire pravog Hrvoja u njegovoj borbi za svojom nekretninom i da nekako s Hrvojem pokuša dogovoriti da se iseli?

Naime kada je sve ovo čuo lažni Hrvoje, i kada je shvatio da sudska presuda Plenkoviću i Radmanu ne znači ništa, on nije htio izići iz tuđe nekretnine, i nastavio je ucjenjivati,  a policija kad je čula da Plenković i Radman pozivaju na dogovor, a ne na izvršenje punomoćne presude,  odustala bi od deložacije.

Sada ćemo pojasniti Plenkoviću i Radmanu gdje oni griješe:

Sve godine prije ovih godina, HDZ je davao deklarativnu potporu HDZ-u BIH oko borbe za pravo na vlastitu zemlju i prava koja im Ustav njihove zemlje jamči. No svo to vrijeme nije postojala PRESUDA Ustavnog suda BIH koja nalaže Bakiru da se iseli iz Hrvojevog stana, i hitno sva ta mjesta prepusti Hrvatima, u srpskom domu Srbima a u židovskom domu Židovima.

Deklarativna, neakcijska potpora HDZ-a RH HDZ-u BIH mogla se razumijeti u to doba bez punomoćne presude.

Kada je Ustavn sud donio punomoćnu presudu da se SDA ima iseliti iz klubova NeBošnjaka, i da oni pripadaju tim narodima a ne Bošnjacima HDZ RH uopće nije promijenio pristup.

Nastavio je i dalje s deklarativnom potporom.

OHR nije zaustavio Bakira da sudjeluje u pregovorima. Niti mu je zaprijetio sankcijama.

A Bakir vidjevši mlaku reakciju Plenkovića i Radmana i OHR koji mu daje mig da ide do kraja ne samo da se nije iselio iz tuđe kuće, nego je nastavio ucjenjivati.

Tražio je , u zamjenu da se iseli iz hrvatskog doma, da ga se obešteti tako što  će se pazite sad: Taj hrvatski dom jednostavno srušiti. Obesmislite će se njegova kvadrstura i volumen.

U trenutku kada je Bakir postavio ovaj zahtjev i obrušio se na pregovore RH Vlada je morala vidjeti red flag. OHR je morao isti tren smijeniti Bakira Izetbegovića i zabraniti mu politički rad jer je doslovce lik kazao sljedeće:

Ako je već Ustavni sud presudio da Hrvati sami konzumiraju svoj hrvatski klub, bez da ih mi ucjenjujemo i prodiremo u taj klub, onda je vrijeme da se sruši Ustav. Ja predlažem da se sruši smisao Doma naroda, dakle rušim Ustav.

Iako je ponavljao iz dana u dan da traži rušenje ustavne kategorije Doma naroda, svi hrvatski predstavnici su nastavljali pregovarati s njim a Schmidt je poslovično šutio.

Pregovarati s čovjekom koji ti je godinama uzurpirao tvoju imovinu, uselio se u nju, i sada , kao uvjet da iziđe iz nje traži da ju srušiš, jer te ne može gledati u njoj, nd prihvaća da uopće postojiš pored njega što je to? Je li to potpora Hrvatima? Čović je ponavljao da je Dom naroda ustavna kategorija ali nije javno postavio pitanje što bi se njemu dogodilo da javno traži dokidanje neke ustavne kategorije. Nije uopće vršio pritisak na Schmidta. Za to vrijem Komšić je prijetio Schmidtu: Ili nameći zakon Srbima ili odlazi iz BIH. I Schmidt je nametnuo zakon.

Plenkoviću je ovo sve navodno jasno no on nakon ovih ucjena s uzurpatorom odlazi u Dubrovnik. I umjesto da Izetbegoviću zaprijeti prvo tajno a potom javno da će u slučaju da ako ne pristani izići iz tuđe kuće, nakon presude, Hrvatska prestati biti partner Sarajevu, da će uvesti vize FBIH ako Bakir blokira deložaciju Bošnjaka iz hrvatskog doma, da će učiniti sve da mu zagorča život, da će vize uvesti samo ako se Bakir usudi kandidirati Komšića budući da je presuda istog suda kazala da i Komšić ako želi biti izabran mora imati moć veta koju će mu dati Hrvati,što znači da g Hrvati moraju izabrati.

Umjesto dakle takvog Plenkovića dolazimo do nove spoznaje. Izetbegović je obradio hrvatskog premijera. Taj smušeni diplomat vraća se iz Dubrovnika, i donosi sa sobom praktički Bakirovu argumentaciju:

“Ja bi izišao iz tog hrvatskog doma da mi Milanović nije poručio da uzmem sapun i da se operem”

Samo tu rečenicu , tvrdi Plenković, da Milanović nije rekao , Bakir bi se iselio.

Hrvatski premijer dakle i dalje negira presudu, koja je jasna i nedvosmislena, i dalje poštuej Bakirove ucjene oko uvjeta izlaska iz doma za koji je dobio rješenje o deložaciji i idalje daje “snažnu i nedvosmislenu potporu” borbi Hrvata da isele Bakira iz svoje kuće, iako za to imaju pravomoćno rješenje koje čeka da bude izvršeno.

Plenković s takvim pristupom ismijava svu svoju karijeru. Objavljuje smrt hrvatakoj  diplomaciji i sramotu hrvatskog državništva stavlja na pijedestal svjetske piramide nebitnosti.

Drugi lider u Hrvata, Milanović , shvativši što se dogodilo kaže sljedeće: Gle, taj narod dolje maltretiraju, interes je Hrvatske da ga ne maltretiraju i da on slobodno uživa svoju imovinu. Ta nije malo taj narod dao zs tu državu. Idemo ovako, neka nam sada ovi koji su autoritet Bakru, dokažu da su nam partneri, tražimo od njih da ga isele. Da taj klipan , prao se on sapunom ili mirao se parfemom , ispoštuje sud BIH. Neka se iseli prema presudi. Samo to tražimo. Ne ucjenjujemo nego tražimo. A mi potpisujemo što oni god pred nas stave. A to su puno veće stvari.

Potom opet nastupaju Plenković i Radman harmoničnom pjesmom:

Kme kme kme

Please, please, please.

no, no , no .

Ljutit će se Gospodari Prstenova…

I tako je to danas u Pereciji. Čista izdajnička harmonija.

U državi za koju su izginuli najbolji sinovi otaca svojih  a koju vode preplašeni nerdovi koji se muškarcima tek u šali zovu.

Nas je stid ovakve plenkave i  njonjave,  do grlića preplašene, nekad slavne Hrvatske.

A vas?

ish l poskok.info

guest
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gonzo
Gonzo
10 mjeseci prije

No comment!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gonzo
10 mjeseci prije

Mi smo uvijek imali politicare kao:Grnic,Mesic,Josipovic,Plenkovic,Sanader,Jandrokovic,Kosor i da ne nabrajam mogo bi do balcika,i sve njih moze se podvesti pod jednu zajednicku sintagmu.
Ko Ostraha Umire Za Dusu Mu Prde.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

BH katolici su teret,uteg oko vrata Hrvatske.
Zlocinacki ološ s kojim niko ne zeli imati nista osim one budale Milanovica koji ih lozi za glasove svojom neonacistickom politikom.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Ti se našao javiti uzp armija BIH ,dobrovoljačka i mudžahedini.Glumiš moralnu vertikalu ,eto ti znaš ko je kome uteg .Uteg ste vi u BiH hrvatima i srbima ,ne može se nitko sa vama dogovoriti .Ko divljaci ste a morališeš o drugima .
Dosadan si ko proljev.Otpepaj na klix i tamo morališi i dijeli savjete.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
10 mjeseci prije

Izvinjavam se što upadam samo pitam: hoće li Dževad Mlaćo, Selmo Cikotić i ostali nepresuđeni ratni zločinci ikad izaći pred lice pravde, zbog genocida nad hrvatima bugojanskog kraja.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Izašli bi davno da so ovi naši domoljubi bili malo aktivniji.Ovako pasivni ,šute i klimaju glavom dok im se ne zatrese stolica .
U BiH su osuđeni zločini koji su muslimani napravili srbima i presuđeni .Još nitko nije odgovarao za zločine počinjene nad hrvatima
Toliko o našim domoljubima i njihovoj sposobnoj politici .Jedino su dobri na jeziku i priopćavanju.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Šike prasac,

uzda
uzda
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Tako kaže BH bivši katolik, vjerojatno bivši BH Hrvat. Aj razmisli malo.

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Da te malo poducim nepismeni stvore.Prvo mi smo Hrvati katolici a ne BiH katolici.I mi mozemo bez svakoga .Mozemo se brinuti sami za sebe za razliku od vas.I nismo prodali vjeru za novac i imanje kao vi.Dovoljno smo bogati i pametni da se za sebe sami izborimo.Boga stujemo i posteno radimo po citavom svijetu.Tako je bilo od stoljeca 7 i tako ce bit do kraja svijeta.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Normalni
10 mjeseci prije

Tišu katolički teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve stariji su u Bosni CIGANI od tebe

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Zivjela Republika Srpska,vjecno…

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
10 mjeseci prije

Može li gluplje? Ovaj komentar dokazuje da može!

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Koji k vise kmecite na poskoku dok nas vodi ljudi koje kupis za rucak u mcdonladsu i zena u elktro nema naprijed i ovo cekaj da neko pomogne ma.pomoci ce nam k..pisite uglavnom o nasima sta rade 30.god ko.ima sta gdje ko dosta vise jeftine patetike cekanja pomoci kukanja svi drigi krivi mi smo zrtve da je republika.irska kukaala kad bi izisla od engleza pistite o nama i nasima od 92 do danas ko je ovce cuvo a sad milioner dosta vise kukanja cekanja svi drugi nam.krivi cekamo pomoc docekat cemo k

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 mjeseci prije

Vraćaj se u školu i to pod hitno i to i prvu i drugu smjenu.
Pravopis nula.

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Pravo i posteno

H🇭🇷B
H🇭🇷B
10 mjeseci prije

Upitajte se zašto je Hrvat Ivo Andrić prigrlio srpsku kulturu i jezik upravo zbog ovakvih gmizavaca,klimavaca,slizanih hos-ss.hanđarovaca dodrinaša,fra.trizana itd.čast izuzetcima ali izbjegavam ovakve vijesti i informacije gdje ovi njonjavci,kukavice puno govore ništa ne kažu!

Last edited 10 mjeseci prije by H🇭🇷B
Upitnik
Upitnik
Šta ti kažeš na ovo?  H🇭🇷B
10 mjeseci prije

nope

Blanka
Blanka
10 mjeseci prije

Danas na Dnoskoku previse clanaka u stilu “sta je babi milo, to joj se snilo..”, kako kaze stara narodna…

Sve je to orkesteirano skretanje paznje medija pod kontrolom Partije sa stvarnog problema – hdza koji se samo deklaeativno borio za kolektivna prava iskljucio brinuci o svom foteljarenju u tijelima vlasti na svim razinama koje su koristili iskljucivo za razvijanje jamljatorskih vjestina.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
10 mjeseci prije

Blanka da ti malo pojasnimo.Ne triba se niko borit za prava ,ona su izborena i HDZ ih je izborio,triba samo sprovest odluku suda koja kaze da islamisti uzurpiraju prava Hrvata.A posto bi tribali skupa zivit,bar smo tako potpisali,ovi ocekuju da se dogovorimo posto islamisti ne iskazuju namjeru da sprovedu odluke suda niti se drze dogovora.Triba ih pustit da vidimo komiko su daleko spremni ic u svojoj pokvarenosti i onda odluciti shodno rezultatima.To je to

Blanka
Blanka
10 mjeseci prije

Nema razloga za stid kad se nitko nije stidio uskakat’ u prostorije biralista nakon zavrsetka izbora da glas da za Pavijana i njegov copor.

Kaze stara narodna “tko ide za muhom past ce na g*vno”…
Sad mozete uzivat u plodovima glasovanja. Em imate Pavijana, em imate mumije.

Za uskakanje kroz prozore spremni 😉

gradina
gradina
10 mjeseci prije

E ovom čoviku (autoru) bi rado platio ladnu pivu.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  gradina
10 mjeseci prije

Bi i ja ali morao bih svakako i ovoj iznad šta god mislio o njoj !

kanal
kanal
10 mjeseci prije

Pa i polupismenu čovjeku sa BH prostoraa jasno je ponašanje A.Plenkovića kada su u pitanju Hrvati u BH državi.Dotični nastavlja politiku HDZ Hrvatske iz doba Franje Tudjmana,koji je od predratnog zajedništva sa Bošnjacima olako ,zahvaljujući Amerima,potpisao Vašingtonski sporazum o federaciji koji je doslovno ukomponovan u Dejtonski sporazum.Tudjman je računao da će u Federaciji biti Hrvat,u najmanju ruku,ravnopravan,ako ne i nešto nadmoćniji u odnosu na Bošnjaka.Ta računica se pokazala odmah jalovom jer su Bošnjaci iskoristili obilatu pomoć HV i HVO za prekid rata,a ptom sukcesivno nastavili posao na oduzimanju prava Hrvatima,koji su im itekako pomagali da ostanu be tih prava.Sjetimo se samo kako je Direktor državnog zavoda za statistiku(na znanje riječ je o Hrvatu)priznao brojčanu nadmoć od 51% Bošnjaka u BiH,naravno uračunajući svaki upisni list sa onih stotine adresa stanovnika u jednoj džamiji,pa one koji su se odrekli državljanstva BiH i sl.Ona tri sabornika sa prostora BiH u svim izborima su trebali da daju prevagu HDZ Hrvatske za većinu u Saboru u obračunu sa SDP.TI Hercegovački sabornici su služili za potkusurivanje,uz dobre apanaže sa zaboravom da su predstavnici Hrvata iz BiH.Prvi od sabornika koji je pkazao zube HDZ Hrvatske je bio Nino Raspudić(četvrt stoljeća od potisa Dejtona)kome obilato pomaže supruga.Današnja politika Plenkovića(u obraćanju javnosti) se svodi na nekakvo moljenje Izetbegovića da se urazumi(što ovaj neće nikad učiniti),njegovih “gradjanskih” partija(koje to nisu niti će biti,a posebno je ogorčen na Milanovića koji je jasno i javno stao u obranu Hrvata BiH.Kamo puste sreće da Plenki podvikne Bakiru,kako to “hrabro” govori Milanoviću i usput mu stavlja klipove pod noge sa “vabjskim”(u mom selu kažu untrašnjim g……Radmanom i ostalim letećim “ministrima” čiji je vijek trajanja,umjesto četvorogodišnjeg mandata otprilike u trajanju jednog listanja lipe.Najgora je stvar što već vidimo kako Plenki (kroz svakodnevne izjave)zavrće ruke i ućutkava Čovića da ne bude glasan,jer to neće imati učinak na Bakira,koji će popustiti ako ga isti Plenki uljudno zamoli.Samo da ne bude ona narodna-čekaj magarče dok trava naraste.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  kanal
10 mjeseci prije

👍👍👏

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  kanal
10 mjeseci prije

Uh sto si se potrudio.Nikad plenkovic nije bio kontra prava Hrvata u BiH .To lazete hinjski.Izjavio je da se sa Milanovicem ne slaze ni u cemu vec samo u stajalistima o pravima Hrvata u BiH.Milanovic se ponasa cudno jer je ko odjednom dosa do spoznaje o ugnjetavanju Hrvata u BiH a on sam je nekada podrzava te iste koji oduzimaju prava Hrvatima a i govori nimalo diplomacki.Hrvacka jos nije imala premijera ko sto je Plenkovic ,uljudjen i sposoban.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
10 mjeseci prije

hebo ti on maajku bijednu

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  kanal
10 mjeseci prije

Hdz bih =Hdz hr
G O V N A

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
10 mjeseci prije

Ljudi neče dobro završiti za nas muslimane sve je vidljivije i vidljivije sranje koje bakir radi a onda ćemo ga mi muslimani PODOKITI kao ujguri u kini al ne i ja, ja se fino gledam s komšijama

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
10 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog rvatinu i od trećeg ali ne prsta od Dode i domalog od BAKETA sa granicom pored kuće u Fatime iznad Jajca

nisam kriv
nisam kriv
10 mjeseci prije

Hrvatska ima (prvenstveno) ekonomske interese u biH
Podravka, vindija, agrokor, končar. . .