Evo u kojem bi slučaju utakmica Hrvatska-Srbija bila prekinuta!

Utakmicu Hrvatska-Srbija osiguravat će više policajaca no što ih obično osigurava derbi između Dinama i Hajduka (oko 1.000). Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić rekao je kako će ulazi biti otvoreni već od 15 sati te da će se pri ulazu pretraživati navijače kako se ne bi opasni predmeti unijeli u stadion.
U slučaju pogrdnih povika s tribina, utakmica može biti prekinuta. Naime, ako dođe do masovnijeg i organiziranog uvredljivog skandiranja, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec je kazao da je obaveza organizatora održavanje javnog reda i mira na tribinama te da u takvim situacijama upozori gledateljstvo, nakon toga da prekine utakmicu na određeno razdoblje ili, zbog uvjeta na stadionu, trajno prekine utakmicu.
‘Policija će snimati sva događanja na stadionu i kažnjiva ponašanja te će to koristiti na kasnijim kriminalističkim obradama. Stvar je trenutne procjene jesu li stečeni uvjeti za policijsku intervenciju i rizici koje bi ona mogla izazvati’, kazao je.
Inače, policija se već tri mjeseca priprema za ovu utakmicu, a  Borovec je rekao kako situaciju dodatno olakšava nedolazak gostujućih navijača. Unatoč tome, utakmici će prisustvovati četiri srbijanska policajca koji će prepoznavati eventualne navijače koji će uspjeti doći do maksimirskog stadiona.
102 osobe imaju zabranu dolaska na utakmicu, a srbijanski navijači koji će se eventualno uputiti prema Hrvatskoj, bit će vraćeni već na granici.
Policija će za osiguravanje ove utakmice potrošiti oko 700.000 kuna.
(Dnevnik.ba I Dnevnik.hr)