Srijeda, 17 srpnja, 2024

Evo što je Danijal Hadžović, iako je ateist iz Sarajeva, i libertarijanac, napisao o slučaju “štrace”

Must Read

Seks prije braka kršćanstvo osuđuje kao grijeh, pa to što on kao kardinal to osuđuje dosljedno je vjeri i vrijednostima koje kao svećenik mora zastupati. Činjenica da je, međutim, u ovom slučaju izdvojio samo žene i usput ih nazvao “štracama” već je odraz neke uobičajene mizoginije i nekulture.

No izjava sama po sebi možda jeste neprimjerena, ali ne nešto pretjerano šokantna, nečuvena, a pogotovo ne bitna, pa mi je uistinu fascinantna ovolika halabuka i histerija koja se diže oko nje.

Zbog čega?

Evo ja ću vam reći zbog čega – dotični je svećenik, a raznorazni samoprozvani progresivni i sekularni krugovi vrebaju svaku priliku da pronađu bilo kakav gaf od pojedinaca čiji im svjetonazor nije po volji, pri čemu su posebno na meti sveštena lica, kako bi potom mogli vršiti kolektivni linč nad njima i dokazivati društvu njihovu zatucanost i mračnjaštvo.

Umišljena, bahata, samouvjerena i beskorisna društvena klapa naoružana arsenalom svih mogućih new age zapadnih ljudskopravaških floskuletina, koja je sebi umislila da ima ekskluzivno pravo cijelom društvu sili nametati svoje “napredne” poglede i prosvjećivati primitivno i zaostalo društvo.

*Danijal Hadžović je kolumnist portala novi.ba

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -