Published On: Uto, lip 1st, 2021

Evo kakvo nas ljeto očekuje

Ljetovanje u Hrvatskoj je za mnoge građane BiH tradicionalna opcija za vrijeme godišnjih odmora.

Hrvatski hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredne ljetne mjesece.

U većem dijelu zemlje predviđaju vrijeme toplije od višegodišnjeg prosjeka.

U srpnju i kolovozu je moguće veće pozitivno odstupanje temperature od uobičajenih vrijednosti, dok je vjerojatnoća pozitivnog odstupanja u lipnju manja.

Kako se navodi u priopćenju Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda, ne može se isključiti ni pojava toplotnih valova, ali se oni na sezonskoj skali ne mogu prognozirati.

Iako se predviđa vrijeme toplije od prosjeka, svakako su mogući i prodori hladnog zraka, odnosno kraća razdoblja s temperaturom oko ili čak nižom od uobičajene za ljetne mjesece.

“Predviđa se ukupna sezonska količina kiše uglavnom manja ili najviše oko prosječne, uz umjerenu vjerojatnost ostvarenja prognoze. Ipak, u lipnju postoji signal za mjesečnu količinu oborine bližu klimatološkom srednjaku. Zbog većinom pljuskovitog karaktera oborine, prilično je izvjesno da će ona biti neravnomjerno raspoređena. S druge strane, iako se predviđa količina kiše manja od uobičajene moguće su i kraće kišne epizode ili grmljavinski pljuskovi karakteristični za ljeto”, navodi se u priopćenju./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x