Utorak, 28 svibnja, 2024

I TAKO JE MEVLID DOBIO VIZU: "Postoji mogućnost da Jašarević bude izručen SAD-u"

Must Read

Veleposlanik Sjedinjenih američkih država (SAD) u BiH pozdravlja današnju presudu Suda BiH,  kojom je Mevlid Jašarević osuđen na 18 godina zatvora zbog krivičnog djela terorizma, odnosno napada na zgradu veleposlanstva SAD, rekao je večeras u Sarajevu američki veleposlanik Patrick Moon.
“Siguran sam da ćemo i mi i Tužiteljstvo BiH pažljivo razmotriti presudu da vidimo bi li bilo uredu poduzimati dalje korake”, rekao je veleposlanik Moon, na konferenciji za novinare, organiziranoj povodom izricanja prvostupanjske presude Jašareviću.
Prema njegovim riječima, optužnica protiv Mevlida Jašarevića iznijeta je i u SAD, odmah nakon što je to učinjeno u BiH.
“To je rezultat bliske suradnje koje smo u to vrijeme imali s vlastima u BiH, s kojima ćemo nastaviti surađivati u vezi s svim aspektima tog slučaja”, rekao je veleposlanik Moon.
Na novinarsko pitanje hoće li Jašarević biti izručen SAD i odgovarati pred američkim sudom, veleposlanik Moon je rekao da ta mogućnost ostaje otvorena, te ponovio da će SAD nastaviti suradnju s vlastima BiH i “osigurati da pravda bude zadovoljena u ovom specifičnom slučaju”.
“Jašarević je u SAD optužen za napad na imovinu i dužnosnike američke vlade Sjedinjene američke države u ovom slučaju nisu tražile ekstradiciju i nismo još donijeli odluku da to učinimo”, pojasnio je veleposlanik Moon i dodao da će optužnica u SAD ostati otvorena.
Američki veleposlanik je čestitao bh. vlastima na “uspješnoj presudi u slučaju terorizma”.
“Posebno bismo željeli odati priznanje onome što je uradilo Tužiteljstvo BiH, koje predvodi v.d. glavog tužitelja, kao i tužitelju zaduženom za ovaj slučaj, te cijelom timu tužitelja. Cijenimo podršku koji smo imali od bh. vlasti od inicijalnog odgovora na teroristički napad tijekom cijele istrage i procesuiranja slučaja”, rekao je veleposlanik Moon.
Također, zahvalio se građanima i liderima u BiH što su odmah osudili ovaj napad, pružajući podršku svemu što se događalo nakon napada.
Poručio je da je “SAD ovdje i da će ovdje i ostati”.
“Čvrsto smo posvećeni budućnosti BiH, kao i tome do kraja provedemo našu viziju BiH kao stabilne, prosperitetne i multietničke zemlje”, istakao je.
Dodao i je kako je veleposlanstvo zahvalno Mirsadu Veliću koji je ranjen u napadu na zgradu Veleposlanstva, tijekom obavljanja radne dužnosti.
Sud BiH danas je prvostupanjskom presudom osudio Mevlida Jašarevića na 18 godina zatvora zbog krivičnog djela terorizma, odnosno zbog napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu 28. listopada 2011. godine.( Onasa)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -