Published On: Uto, lis 2nd, 2018

EVO GA OPET. SAD JE ZAPRIJETIO DAČIĆU: Hodat ćeš kao bos po trnju ako…

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, reagirao je na izjavu Ivice Dačića, koji, kao i neki drugi ministri u Srbiji, prilike u Republici Srpskoj smatraju unutarnjim pitanjem Srbije, te naglasio da je jedan predsjednik Srbije zbog istog razmišljanja završio u Hagu.

Bećirović je naglasio da je “ministar vanjskih poslova Srbije izjavom da Srbija političke prilike u bh. entitetu RS smatra unutrašnjim pitanjem, potvrdio živost ideologije Velike Srbije koju je u djelo pokušao provesti prethodni predsjednik njegove stranke, Slobodan Milošević.

Podsjetio je Dačića da je predsjednik njegove stranke tada završio u međunarodnom zatvoru zbog agresije protiv Bosne i Hercegovine i učešća u genocidu nad Bošnjacima”, priopćeno je iz SDP-a BiH.

“Podsjećam Dačića da je zadnji put kad je Srbija uređenje naše države tretirala unutrašnjim pitanjem, doživjela i poraz u Bosni i Hercegovini, ali je pretrpjela i niz unutrašnjih poraza. Što se više Srbija miješala u pitanja Bosne i Hercegovine, to je brže ostajala bez osamostaljenih teritorija Crne Gore i Kosova. S obzirom da će Ivica Dačić uskoro završiti svoju posjetu suverenoj i neovisnoj državi Bosni i Hercegovini, nemam nikakve dileme da je sa sobom ponio pasoš Srbije, sa kojim jedino preko Drine danas i dovijeka može ući u našu državu ili izaći iz nje. Ukoliko Dačić bude ustrajao u svojoj namjeri da se poput svog mentora miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, onda će se, poput svoga idola, provesti kao bos po trnju”, kazao je Bećirović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare