Published On: Uto, tra 5th, 2022

Eronet testirao 5G mrežu

Predsjednik Uprave Vilim Primorac kaže:

„Kao što možete dijelom i vidjeti na našem izložbenom prostoru, naša ovogodišnja sajamska prezentacija uistinu je sadržajna i bogata.

Želimo pokazati što smo sve, unatoč pandemiji, uradili u protekle dvije godine i u kojem smjeru ide buduće poslovanje HT Eroneta kao predvodnika digitalnog doba. Tijekom sajma prezentirat ćemo našu novu IPTV platformu, nove uređaje i usluge, imat ćemo gaming turnir, sutra panel diskusiju o temi inovacija. Posebno smo ponosni što možemo prezentirati jedan od naših tehnoloških projekata budućnosti – 5G mrežu. Dakle, u trenutku kada se ispune sve pretpostavke za 5G, HT Eronet bit će spreman.“

Upravo je danas demonstrirana nova 5G generacija mobilnih mreža koju je HT Eronet realizirao zajedno s tehnološkim partnerom, kompanijom Ericsson Nikola Tesla.

„Temeljni preduvjet razvoja digitalnog društva je kontinuirano ulaganje u sigurnu, učinkovitu i održivu mobilnu i fiksnu širokopojasnu infrastrukturu. Danas postignute brzine na 5G testiranju od 2,1 GB/s, pokazuju spremnost HT Eroneta za novu eru mobilnih komunikacija. Treba istaknuti da su rezultati pilot projekta testiranja pokazali maksimalne performanse instalirane konfiguracije u dodijeljenom frekvencijskom spektru (3,5 GHz). 5G mreža omogućuje napredna komunikacijska rješenja za razvoj industrije i cjelokupnog društva, a karakteriziraju je gigabitne brzine prijenosa podataka, niska latencija, kao i mogućnost priključenja i komunikacije velikog broja uređaja uz visok stupanj sigurnosti“, istaknuo je član Uprave HT Eroneta Goran Kraljević.

HT Eronet, Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla zajednički rade na projektu prvog sveučilišnog Smart Campusa u BiH. Na ovogodišnjem Sajmu može se vidjeti i mobilni robot, tj. pametno vozilo Leo Rover koji je također dio projekta Smart Campusa, a njime se upravlja putem testno uspostavljene 5G mreže HT Eroneta.

Projekt Leo Rovera predstavili su voditelj Smart Campusa SUM-a doc. dr. Daniel Vasić i Matej Meštrović iz Ericssona Nikole Tesle.

I dok Bosna i Hercegovina čeka na 5G, HT Eronet najavljuje da će u idućem razdoblju, poštujući najviše sigurnosne standarde, nastaviti povećavati pokrivenost i kapacitete 4G/4G+ mreže, a za korisnike to znači bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga.

U sklopu novina iz svoje lepeze usluga, HT Eronet na ovogodišnjem sajmu promovira i svoju novu IPTV platformu. Direktor Sektora za marketing i veleprodaju Denis Zubac kaže:

„Naši korisnici već deset godina uživaju u IPTV usluzi digitalne televizije. Navike i iskustvo gledanja televizije u međuvremenu su se značajno promijenili i danas je digitalna televizija nešto posve uobičajeno. Prateći najnovije trendove tijekom proteklih godinu dana, HOME.TV smo nadogradili, usavršili korisničko iskustvo novim sučeljem i upotpunili naše pakete dodatnim HD kanalima. Tako trenutno u ponudi imamo 54 kanala u HD rezoluciji i kontinuirano povećavamo njihov broj.

Danas sa zadovoljstvom možemo reći da je HOME.TV zaista vrhunska platforma s bogatim paketima TV kanala različitog programskog sadržaja i dodatnim uslugama, poput snimalice koju nudimo na više od 60 najatraktivnijih kanala. Svjesni da sve manji broj korisnika gleda TV sadržaj uživo kako se on emitira, kroz novu platformu nadogradili smo spomenutu snimalicu dodatnim funkcionalnostima.

Osim napredne snimalice, na novoj platformi će korisnici moći uživati i u mnogim popularnim aplikacijama Android sustava, prilagođenim za IPTV sučelje.

Na novoj platformi je omogućena izravna komunikacija nas kao operatora s korisnicima, pa će korisnici imati uvid u aktualnu ponudu naših usluga, a mi ćemo se potruditi za njih istaknuti najatraktivniji sadržaj koji će moći gledati samo na HOME.TV-u.

Svakako ćemo i u idućem razdoblju dodatno usavršavati kompletan portfelj naših usluga, tako da naši korisnici mogu biti sigurni da će uvijek imati up-to-date uslugu i ponudu sadržaja.“

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
zoro
zoro
1 mjesec prije

Bosanci misle da je to mreza kojom se lovi riba.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  zoro
1 mjesec prije

Misliš muslimani, koji su prvo bili muslimani pa 93. su postali bošnjaci, pa od nedavno bošnjani a sad se žele nazvati bosanci…ili kako li već… U svakom slučaju Eronet je definitivno mreža br.1 u BiH.Pa evo pola Sarajeva koristi Eronetovu mrežu i popularnu “savršenu”, baš da se ne provale kao hrvatofili-uh,uh gluho bilo…a zahtjeviza hrvatskom putovnicom se gomilaju.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
odron
odron
1 mjesec prije

5 G je nadasve siguran osim što su SVA moguća testiranja pokazala da je opasan, ali to je ” teorija zavjeereee” pa se ne moramo brinuti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  odron
1 mjesec prije

Dobro je da na 23% nema 5G…