Published On: Ned, sij 7th, 2018

ERDOGAN: “Ti ne pričaš kao novinar! Piši o 4000 američkih kamiona punim oružja?” (VIDEO)

Posjet turskog predsjednika Erdogana Francuskoj, obilježio je incident s francuskim novinarom koji je direktno postavio pitanje o slanju naoružanja u Siriju, navodno od strane turske tajne službe MIT.

Recep Tayyip Erdogan je napao francuskog novinara na konferenciji za novinare nakon razgovora s Emmanuelom Macronom u Parizu. Na pitanje novinara o navodnoj isporuci oružja Islamskoj državi 2014. godine, predsjednik Erdogan je uzvratio optužbama i pitanjima o kojima ne pišu mainstream mediji.

Portal Logično vam uz video, donosi i kompletan prijevod razgovora predsjednika Turske i novinara emisije “Envoyé spécial“, koja se emitira na nacionalnom kanalu France 2.

Erdogan: “Prvo, nisam razumio vaše pitanje? Tko je poslao oružje u Siriju?

Novinar: “Radi se o kamionima koji su poslani od vaše tajne službe MIT, koji su presretani na granici krajem 2013. i početkom 2014., te bili natovareni granatama.”

Erdogan: Vi govorite riječima FETO (pokret Fethullah Gülen), a ne kao novinar. Govorite kao član njegovog pokreta. Ti koji su prevozili oružje bili su vezani za pokret Fethullah Gülen i sada su u zatvoru. Tajne službe imaju svoja prava ali i zadaće da prevoze oružje s jedne na drugu stranu u skladu sa zakonom.

Postavljate mi to pitanje, a ne postavljate pitanje kako su Sjedinjene Države poslale 4.000 kamiona oružja u Siriju. Zašto mi ne postavite to pitanje?

Novinar ste. To ste trebali znati i o tome pisati. Postavite to pitanje. Radi se o 4.000 kamiona s oružjem!

Ne pričajte s tuđim argumentima jer to nitko neće progutati što govorite. To su riječi pokreta Fethullah Gülen i molim vas da naučite razgovarati”, završio je ljutito Recep Tayyip Erdogan.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare