Emotivni Ivica Kostelić: ”Valentinovo je uvijek bio poseban dan za moju obitelj”

Najbolji hrvatski skijaš i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena, Ivica Kostelić, na Facebooku je objavio status kojim je podsjetio na svoje velike uspjehe, kao i uspjehe svoje sestre Janice, ali i hrvatskog skijanja općenito, koji su se dogodili baš na Valentinovo. Naime, iza Janice i Ivice ostale su nezaboravne uspomene, ostale su pobjede i brojne medalje, ostala je legenda.

“Valentinovo je uvijek bio poseban dan za moju obitelj. Moja sestra je osvojila svoju prvu olimpijsku medalju na Valentinovo 2002., ja sam osvojio svoju prvu olimpijsku medalju na Valentinovo 2006. Ja sam osvojio svoju zadnju i našu desetu Olimpijsku medalju 2014.”, napisao je Ivica Kostelić na Facebooku.

Podsjetimo, kako smo već jednim dijelom i spomenuli, Ivica i Janica, osvojili veliki broj medalja tijekom veličanstvenih godina svojih jednako veličanstvenih karijera. Naime, najbolja hrvatska skijašica svih vremena, Janica Kostelić, na Olimpijskim igrama osvojila je ukupno šest medalja, od toga čak četiri zlatne, svih pet medalja koje je Janica osvajala na svjetskim prvenstvima su zlatne. Bogatu karijeru Janica je okončala s 30 pobjeda, i to u dobi od samo 24 godine.

Legendarni Ivica Kostelić se ipak puno duže zadržao na skijaškim stazama, naime, u svoje vrijeme bio je i najbolji skijaš svijeta, osvajač velikog Kristalnog globusa. Nažalost, zlatnu medalju na Olimpijskim igrama nije osvojio, no, zato je vlasnik četiriju srebrnih medalja, ima i po jedno zlato, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava, a 2011. je uspio postati ukupni pobjednik Svjetskog kupa, kada je deklasirao konkurenciju u siječnju osvojivši nevjerojatnih 999 bodova u samo mjesec dana. Godinu dana kasnije Ivica je bio na najboljem putu da ponovi sve to, no, ispriječila se ozljeda.

Tek danas, kad su objesili skije o klin, kako se to popularno kaže, vidimo koliko Ivica i Janica nedostaju, pogotovo vikendima, hrvatskom sportu, ljubiteljima skijanja diljem svijeta, prenosi Narod.hr