Nedjelja, 26 svibnja, 2024

EMIR SULJAGIĆ: 'Moćni' Dodik moli strance za pomoć, i to je dobar znak

Must Read

Emir Suljagić, naslovnaIznenađuje da ‘moćni’ Milorad Dodik, koji želi  otjerati strance iz Bosne i Hercegovine, ovako moli Evropsku komisiju za pomoć, izjavio je jedan od čelnika koordinacije nevladinih organizacija ‘Prvi mart’ Emir Suljagić, osvrćući se na najnovije izjave predsjednika entiteta Republika Srpska.

Dodik je u izjavi za medije iz ovog bosanskohercegovačkog en
titeta ponovio stav da su izbori u Srebrenici provedeni “spekulativno, uz pomoć značajnog dijela međunarodnog faktora koji je manipulisao zakonskom mogućnošću u vezi sa registracijom birača, za koju je i sama Evropska komisija rekla da pravi veliki problem u BiH”.
– Na taj način možete da ‘kružite’ i da se shodno potrebama izbornog procesa danas prijavljujete u Srebrenici, sutra u Mostaru, prekosutra ne znam gdje, i u tom pogledu manipulišete zakonski otvorenom mogućnošću da to činite, naveo je Dodik koji je podršku lidera Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije koalicije civilnog društva “1. mart” prokomentirao riječima:
– Mogu da podržavaju šta hoće, Srpska će promijeniti zakon o prebivalištu koji će uskoro doći u parlamentarnu proceduru.
Emir Suljagić je rekao kako ne očekuje da je “bilo ko dovoljno lud da udovolji Dodikovim željama, jer je jasno da nema drugog načina da spriječi da se prvi put od Daytona provede većinska volja u Bosni i Hercegovini”.
– A to se inače zove demokratija. Ovo je naša zemlja, zemlja građana Bosne i Hercegovine, što je Dodik očito zaboravio umišljajući da ćemo dovijeka biti pasivni i trpiti njegov primitivizam, rekao je koodinator Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu” i jedan od lidera koalicije nevladinih organizacija “Prvi mart” Emir Suljagić.
(DEPO PORTAL/BLIN/FENA/kr)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -