Published On: Tue, Jul 28th, 2020

EKSTREMNI VREMENSKI UVJETI U Hercegovini će, prema prognozama, temperatura dosegnuti 41 stupanj!

Kako je navedeno iz Federalnog hidrometeorološkog štaba, topal zrak s juga pristizat će tijekom tjedna tako da će temperature zraka dostizati i više od 40 stupnjeva.

U drugom dijelu tjedna, uz jači razvoj oblaka, mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi na zapadu i sjeveru Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.ba.

Jutarnje temperature na sjeveru varirat će od 13 do 18, na jugu zemlje do 24 stupnja. Maksimalne dnevne temperature u sjevernim dijelovima između 30 i 36, u Hercegovini do 41 stupanj.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, sljedećeg tjedna (od 3. do 10. kolovoza) na prostoru BiH atmosfera neće biti potpuno stabilna. Tijekom dana, uz duža sunčana razdoblja, mogući su i kraći lokalni pljuskovi, praćeni grmljavinom. Više sunčanih sati očekuje se na jugu zemlje. Maksimalne temperature znatno niže u odnosu na prethodni tjedan.

Minimalne temperature varirat će između 13 i 18 u sjevernijim dijelovima, do 22 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 25 i 30 na sjeveru, do 33 stupnja na jugu Hercegovine.