Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Must Read

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih.

Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji – Bruce Leeju. Kojeg ćemo vratiti ljepšeg i starijeg.

Još nam je važnije u svemu tome podsjetiti vas, dragi čitatelji, gdje su bili i čime su se bavili likovi iz Demokratskog centra Mate Planinc rođ. Granić. Podsjetimo da je Granić DC dijelio s Marijom Plenkovićem, ocem Andreja Plenkovića, lika koji vodi današnji Matin DC. O tome smo pisali ovdje: SAD JE JASNO: Mario, otac Andreja Plenkovića, i Granić bili školski drugovi i najbolji prijatelji. Oni su stvorili današnji Demokratski centar, u šali HDZ.

Koji se u zafrkanciji naziva i HDZ. A kad je zajebancija još veća, onda se poziva “na baštinu dr. Franje Tuđmana”.

Elem, čime su se bavili današnji istaknuti HDZ-ovci u razdoblju kad je postavljen Bruce Lee 2005.? Gdje su bili ti velikani koji danas prozivaju Bruce Leeja, poput Njonjastog, Božinovića, Granića, itd.?

Konkretno prozivaju Raspudića, jednog od inicijatora te moćne i plemenite inicijative. Bruce Lee, simbol protiv nepravde.

Podsjećamo, Bruce Leejev kip postavljen je u centru Mostara 2005. godine. Bilo je to vrijeme iživljavanja nad nama; nelegalnog uklanjanja Čovića iz Predsjedništva; suđenja njemu i njegovima; nametnutog Ashdownovog Statuta Grada Mostara; uhićenja HVO vojnika i lova na Antu Gotovinu.

Strah i gorčina. Tih dana nisi mogao prdnit u Mostaru.

Dakle, to je bila najteža postdaytonska godina poslije 2000. i 2001. I valjalo je razbiti tu nepravdu.

Odlučili smo izdvojiti pet kratkih isječaka o radu pet uglednih HDZ RH likova 2005., a kojima smeta Bruce Lee i koji i danas drmaju Plenković-Granićevim HDZ-om.

  1. Davor Božinović. Današnji Međunarodni tajnik HDZ-a, potpredsjednik Plenkovićeve vlade i ministar unutarnjih poslova. Koji ubijeboga u tebi ako poneseš 10 deka pršuta iz Vitine u Hrvatsku. Radi Šengena. Jer tako kaže Teta Ursula iz Europe. Kad je postavljen Bruce Lee, Božinović je 2005. bio predstojnik Ureda Stjepana efendije Mesića. Našeg najvećeg grobara uz Matu Granića. Dakle, Božinović je krojio agendu i koordinirao politikama Stipe Mesića. Wikileaks pokazuje da je na sastancima s Amerikancima Božinović redovito pljuvao po nama s Mesićem. Bili smo tada obična vreća govana. Govorio mu je što je bitno, što je nebitno. Prije toga, Božinović je bio veleposlanik RH u Beogradu (2001.-2004.) Postavili su ga Račan i Mesić. Uspjeh mu je što je povjesničaru soroševcu Jakovini prošvercao dokumente Bude Lončara iz Beograda u Zagreb, da bi Jakovina mogao napisati knjigu opravdajući antihrvatsko djelovanje Bude Lončara, Mesićevog savjetnika odnosno kolege stanovitog Božinovića. O čemu je Jakovina posvjedočio u Pupovčevom-Plenkovićevom feralu Novostima.
  2. Tomislav Karamarko. 1993. je napustio HDZ i priključio se Stipi Mesiću i Joži Manoliću. Vodio je kampanju Stipi Mesiću 2000. i postao Mesićev šef Ureda za nacionalnu sigurnost. Dilao je dokumente Britancima odnosno Haagu. U intervjuu 2000. za Nacional izjavljuje da je on davno raskrstio s HDZ-om: “Duhovno i politički već odavno s HDZ-om nemam nikakve veze”, izjavio je 2000. za Nacional. Kasnije, 2005. lovio je Antu Gotovinu i HVO sinove. Slao je specijalce po dalmatinskim i hercegovačkim samostanima. Kad je Bruce Lee postavljen, a Ante Gotovina uhićen, Karamarko je šampanjcem nazdravio s Mesićem. Kasnije mu Mesićeva mašinerija pomaže da osvoji čelo HDZ-a. A Plenković ga sad stavio uz sebe da mu pomaže u kampanji i agitira da Granićev HDZ, uz karamesićevski duh, dobije izbore. Bruce Lee će u konačnici pobijediti nepravdu. 
  3. Vladimir Šeks. Kultni Sova ili Pilsner. Nakon što je s Glavašem pokrao unutarstranačke izbore i postavio Ivu Sanadera za predsjednika, Šeks je obnašao važne dužnosti u HDZ-u. Bio je predsjednik Sabora 2005. kad je Bruce Lee postavljen. Iste te godine, Šeks je izjavio kultnu rečenicu koja je značila konačan obračun s Gotovinom i hrvatskim generalima: “locirati, identificirati, uhititi i transferirati”. Tad je kao najvažniji čovjek u Hrvatskoj, uz Sanadera, dao da MUP i SOA surađuju s EUFOR-om. Koji je kaubojski upadao po našim hercegovačkim selima u lov na Gotovinu. Lagao je da su mu namontirali snimku. Ili je bio pijan, pa se nije sjećao. Ali mi se sjećamo. A bogami i Youtube. U konačnici, Bruce Lee će dobiti bitku protiv nepravde.
  4. Gordan Jandroković. Njonjò. Kad je postavljen Bruce Lee 2005., Njonjo je bio član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Odbora za vanjske politike Hrvatskog sabora. Mislite da je kurcom mrdnuo zbog nepravdi, uhićenja generala, nametnutog Statuta Mostaru i uklanjanje odnosno suđenje Čoviću? Mislite li da je pismo napisao svojim kolegama u Bundestagu ili Kongresu? Mislite da je inicirao nekakav sastanak ili nešto da bi se zaustavilo divljanje Paddyja Ashdowna, progon Čovića i spriječila priprema terena za dolazak Jazavca Komšića? Samo mislite. I budite uporni. Sanaderov, a prije Granićev potrčko, zbog seksualnih sklonosti istih kao i Sanader, postao je ministar. Imamo saznanja – ne pitajte nas kako.
  5. Mate Granić. Umalo smo zaboravili na Gnjidu. Savjetnika Andreja Plenkovića za vanjsku politiku. Osim što se kurvao (stvarno jest, imamo svjedoke) kad je postavljen Bruce Lee 2005., Granić je tad bio savjetnik Đapićevog HSP-a. I uspio je u dogovoru s HDZ-om i Amerikancima uništiti HSP. Mate Granić je, prema Wikileaksu, od Amerikanaca tražio na sastanku da pomognu HSP-u da postane mainstream stranka. Amerikanci su Granića nakon jednog sastanka 12. travnja 2005. definirali ovako: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?” Amerikanci nastavljaju sljedećim riječima: “Taj novi imidž Đapić nije mogao ni pokušati prodati bez pomoći Mate Granića; koji je izašavši iz HDZ-a nakon Tuđmanove smrti, svoju ulogu savjetnika HSP-a vidi kao kartu za povratak u vladu. Ručak, zabava i smjernice su bile jasno ispisane od Granića, koji zna iz njegovih dana u Ministarstvu vanjskih poslova što međunarodna zajednica voli čuti.”

Naravno da je Granić Amerikancima izdao HSP. Kako donosi Wikileaks, tajno im je prenio odnosno “privatno… da HSP neće sudjelovati u vlasti ako HDZ… ne smijeni ono što Granić naziva nekompetentne ministre”. U prijevodu, smijeniti HDZ-ove ministre i postaviti Granića za ministra.

Mate Grobar naših života. Ubojica naše djece. Radi fotelje i besplatnog kurvanja. Gnjida. Koji je od HDZ-a napravio DC. I od HSP-a je htio napraviti DC, ali na kraju ga je uspio uništiti.

Mogli bismo nabrajati do sutra.

Valjda vam je dovoljno da shvatite da tim likovima treba trajno oduzeti vlast. I poželiti napokon političku smrt Mati Lutkaru.

Vrijeme je za pravdu Bruce Leejovu.

I slobodu.

Sinn Fein!

 

Wikileaks, 2005.: Matina izdaja HSP-a.

- Advertisement -

39 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -