Published On: Sun, Aug 2nd, 2020

Egipat je sasvim ozbiljno Elonu Musku morao objasniti da vanzemaljci nisu izgradili piramide

Nakon što je šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk tvitao kako misli da su piramide izgradili vanzemaljci, službeno su reagirali iz države Egipat. Pozvali su ga da posjeti zemlju i pogleda piramide, kako bi se osobno uvjerio da ih nisu izgradili vanzemaljci. Muskov tvit, koji je vjerojatno treba biti šala, tvrdnja je koju neki teoretičari zavjere propagiraju već desetljećima.

Rania A. Al Mashat, egipatska ministrica ulaganja i međunarodne suradnje kaže da bi Musku, kad bi piramide vidio uživo, odmah bilo jasno da su ih izgradili ljudi. Dodala je i kako ne žele zasluge za izgradnju piramida prepustiti vanzemaljcima. Tvrdi također kako se definitivni dokaz toga da su piramide izgradili drevni Egipćani nalazi u grobnicama graditelja piramida koje su pronađene 1990-ih godina.

TVIT JE PODIJENJEN VIŠE OD 90.000 PUTA

Musk je u petak tvitao “Aliens built the pyramids obv”, što u slobodnom prijevodu znači, “Naravno da su piramide izgradili vanzemaljci”. Tvit je u međuvremenu podijeljen 93.000 puta.

 

Ministrica Mashat jedna je od osoba koja je podijelila tvit. Uz poziv da dođe posjetiti piramide u Egiptu, istaknula je kako prati Muska i divi se onome što je do sada postigao.

 

MUSK JE NA KRAJU IPAK POPUSTIO

Među ljudima koji su odgovorili Musku je i egipatski arheolog Zahi Hawass, koji je prema Musku bio oštar te ga je optužio za “kompletno haluciniranje”, piše BBC.

“Pronašao sam grobnice graditelja piramida koje će svima dokazati kako su piramide izgradili Egipćani, a ne sluge”, rekao je Hawass. Musk je na kraju popustio pa je podijelio BBC-jev članak o izgradnji piramida, za kojeg kaže kako ima “razumni sažetak o tome kako su izgrađene”.