Published On: Ned, svi 7th, 2017

EFENDIĆ: Radončić ne može biti bošnjački član Predsjedništva BiH jer nije Bošnjak

Načelnik sarajevske općine Novi Grad, najmnogoljudnije u Sarajevu, Semir Efendić gostovao je u Centralnom dnevniku face televizije Senada Hadžifejzovića i otvoreno govorio o sukobima unutar vodstva SDA, istakavši da ova stranka treba hitno organizovati izvanredan kongres.

– Treba to uraditi prije izbora, dok nema Amira Zukića da to završimo…, ustvrdio je Efendić, te odgovarao na pitanje tko bi mogao biti novi predsjednik najveće bošnjačke stranke u BiH.

Na pitanje o verbalnim sukobima sa Fahrudinom Radončićem, Efendić je kazao da ga lider SBB-a očito vidi kao moguću konkurenciju na izborima 2018. godine u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva te pojasnio što je mislio pod kvalifikacijon da on “nije etnički Bošnjak”:

– To je čovjek koji je bio mojih godina ili nešto stariji kada je došao u Sarajevo… Zamislite da ja sada odem u Italiju i za nekih 20-tak godina postanem njihov patriota! Dugo sam bio u dvojbi i pitao se otkud tolika destrukcija u toj ličnosti, sve u ovoj zemlji bilo je na meti njegove novine… Kada sam malo istraživao etnologiju, vidio sam odakle sve to…

Efendić je rekao i da smatra da Radončić stoga ne može biti bošnjački član Predsjedništva BiH, na šta je Hadžifejzović odgovorio pitanjem:

– Zar to nije diskriminacija?!

O čemu je sve govorio Semir Efendić,koji se dotakao i ekonomskih problema u državi, istakavši da kao načelnik Općine Novi Grad uopće nema ekonomski plan (!?), pogledajte u intervjuu na Face TV…/HMS/