Published On: Sri, pro 17th, 2014

Edi Rama u Beogradu: Srbija nije naš neprijatelj, nego naš susjed

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama, sudjelujući na summitu Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku sudjelovati na spomenutom summitu, javlja Anadolu Agency (AA). Naime, u izjavi za albansku televiziju “Top Chanel” on je istakao da je samit u Beogradu vrlo značajan za sve zemlje regije.

“Summit ima veliki značaj za sve zemlje regije, ali i za Albaniju, naravno. Samit predstavlja konkretnu inicijativu za razvoj zajedničkih projekata”, kazao je Rama, dodajući da je imao priliku razgovarati o suradnji u području željezničkog prometa.

“Mi smo danas finalizirali napore postignute tijekom jedne godine. Razgovarali smo s dužnosnicima iz regiona o željezničkom sustavu u regiji”, naglasio je Rama.

Istaknuo je da su planirani projekti između Albanije i Kine u oblasti infrastrukture, industrije i poljoprivrede.

“Bitno je ubrzati ovaj proces. Srbija nije naš neprijatelj, nego naš susjed. Zajednički proces, ubrzanje projekata suradnje, trebali bi dati jedan novi smisao miru u ime naših naroda. S druge strane, koliko Srbija prije prizna Kosovo, toliko će se u potpunosti posvetiti budućnosti i neće ostati sputana prošlošću “, kazao je albanski premijer.